Lilla Kafferosteriet på Baltzarsgatan expanderar sin verksamhet till sommaren.
Stora förändringar är på gång på ett av Malmös mest hyllade caféer. Från och med den 2 juni kommer man nämligen kunna äta mat och dricka drinkar på Lilla Kafferosteriet – även under kvällstid. När caféet vanligtvis skulle ha stängt för dagen transformeras lokalen till en blandning av restaurang och bar.
– Vi vill helst inte "blanda" café och restaurang utan vi väljer att göra så här istället, med separata öppettider och koncept, säger ägaren Filip Åkerblom i en intervju med White Guide.
Lilla Kafferosteriet kommer i och med den nya satsningen att nischa in sig lite extra på kaffedrinkar. Filip Åkerblom nämner att det lär bli en del roliga grappa/espresso och konjak/filterkaffe-kombinationer. Dessutom kommer sommelieren Ellen Almqvist (tidigare på Gräddhyllan i Växjö) att se till så att det går att dricka annat än bara kaffe också. Vad gäller maten är det Daniel Pembert och Tomas Gustafsson som har utvecklat menyn. I nuläget ser det ut att bli en blandning av olika plocktallrikar och à la carte-rätter.
Från och med den 2 juni börjar Lilla Kafferosteriet med kvällsöppet fram till klockan 23.
Läs även: "Kvinnliga kockar tar över några av Sveriges främsta kök"