Lievito öppnar i Hornstull

13:35 17 May 2021

En modern italienare är Hornstull Centrums nya krogtillskott. 

Den nya söderkrogen Lievito ägs av Tamran Nazarpour och kommer att drivas Sofia Emefors, som senast var med och etablerade Eataly i Sverige. Från just Eataly har hon även med sig Lievitos kökschef Alberto Aprea samt souschef Renato Moretti.
– Det har saknats den här typen av medelhavskänsla i området. Jag föreslår att maten delas som en stor italiensk familj, ta in flera olika för- och huvudrätter, sätt dem i mitten av bordet och drick en kraftig Barolo till det, säger Sofia Emefors.

Renato Moretti och Alberto Aprea.

Lievito öppnar den 17 maj, och håller öppet sju dagar i veckan för lunch, middag och cocktailbar. Krogen har 60 sittplatser inomhus och 20 platser på uteserveringen. Under hösten invigs även ytterligare en cocktailbar som vetter ut mot gatuplan i Hornstull Centrum.

Restaurang Lievito ligger på Långholmsgatan 17-21 och har öppet måndag till fredag 11.00-20.30 samt lördag-söndag mellan 12.00-20.30. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!