Lennart Wallander spår 2019

15:38 20 Dec 2018

Lennart Wallander är trendspanare och dessutom VD på matkommunikationsbyrån Food & Friends. Här är vad han ser i den kulinariska kristallkulan inför nästa år.

Vad var det roligaste som hände 2018?
– Att Erik Videgård öppnade restaurang igen. Food & Friends åt nyss middag där, helt och hållet julbordsbefriat.

Vem gjorde oss stolta ute i världen 2018?
– Att vi tog hem Guldet, dvs att Svenska Kocklandslaget vann Culinary World Cup. Heja!

Vad ser du fram emot mest 2019?
– 
Att se vad kocken Gizzi Erskine gör med Pure F!lth Food, restaurangöppning i London.

Vad slutar vi med 2019?
– Plastpåsar, istället slår ”BYOVB” igenom (vilket betyder Bring Your Own Vegetable Bag).

Vad blir trendigt?
– Att göra ett ställningstagande med sina inköp. Har dina val gjort världen lite bättre? Varför inte?

Vad blir årets stora skandal?
– 
Att Livsmedelsverket fortsatt förbjuder insekter som livsmedel.

Vem/vad har satt sin sista potatis? 
– Alltför många svenska bönder. Efter sommarens torka sjönk deras intäkter från 9 till 2,4 miljarder. Det budgeterade statliga krisstödet på 800 miljoner känns futtigt. 

Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
– Alla trendspanare som fyller spalterna. Nu är vi alla orakel.

Vem/vad kommer få aningen för lite utrymme i massmedia?
– Det kommer vara för få matlagningsprogram på TV.

Vem skulle du vilja byta liv med 2019?
– Min idol Jay Rayner, som kan skapa globala nyheter med en restaurangrecension av Le Cinq. 

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Jackfruit, en frukt som alternativ till kött, kommer sväljas ned med ett självbelåtet Instainlägg. 

Vad kommer vi att äta? 
– Ost. Före maten, i varmrätten, mellan målen, till tandborstningen, när man vaknar. Say ”cheese”!

Vems klädstil vill vi sno?
– Efter utmärkelsen ”Årets Innovatör” på RestaurangGalan i höstas tycker jag att Paul Svensson bör föräras ”Bäst Klädda Kock”. Och alla andra utmärkelser med.

Vem kommer vi att störa oss på?
– Alla italienska restauranger. Hur mycket carbonara kan vi stoppa i oss egentligen?

Har du något nyårslöfte?
– Att aldrig äta mer än vad jag kan lyfta (tack Miss Piggy).

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Bang Matbar

Hål-i-väggenhaket är både en bar och restaurang med fullt av folk när Nöjesguiden stiger in.

Bistro de Paris 



Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Mestiza

På Skanstorget ligger restaurang Mestiza som, med sina sydamerikanska och spanska smaker, är en medelsvenssons våta dröm.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!