Foto: Linnea Romeling

Låtpremiär: Cry – Saga Back

09:42 12 Feb 2019

Nykomlingen Saga Back är tillbaka med uppföljaren till låten There You Go… Again som förtrollade oss i vintras. 

Såhär berättar Saga själv om den nya låten Cry:

— Idéen till låten kom faktiskt när jag såg en video om vulkanutbrott och någon snubbe uttryckte sig om att det är fruktansvärt men samtidigt väldigt vackert. ”It’s absolute destruction and creation at the same time”. Jag fastnade för det uttrycket för tyckte verkligen att det beskrev vad som händer när man går igenom något riktigt jobbigt. Att man bryter ihop och går sönder samtidigt som man då också förändras och på ett sätt skapas på nytt. Så det var den meningen jag utgick ifrån när jag började skriva låten som är en iakttagelse av en vän, eller egentligen flera av mina vänner och mig själv. 

Låten släpps via skivbolaget Something Beautiful och följer i samma musikaliska spår som debutsingeln There You Go… Again. Även denna gång är tematiken dyster i Sagas texter, vilka sveps in i ett finstämt ljudlandskap. 

— Den handlar om strider inombords, och hur man kanske egentligen inte kan hjälpa till på något annat sätt än att bara vara där och känna allting tillsammans. ”When you’re lying on the floor and you’re crying, I’ll lie next to you and I’ll cry a little too”, beskriver just det…

Cry släpps på alla plattformar 13/2, men du kan lyssna på den här redan nu.

Stad: 
Kategori: 
2 Visa kommentarer (2)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!