Sofia Monroy spelar på Låt Live Leva i Luleå.

Låt Live Leva på sommarturné

Redaktion 13:28 18 Jun 2020

Livekonceptet drar på sverigeturné, och du kommer kunna följa festivalen såväl på plats som online.   

Under våren har initiativet Låt Live Leva gjort en handfull nedslag i Stockholm, Malmö, Uppsala och Umeå. Nu drar konceptet på sommarturné och besöker en rad svenska städer. Syftet med Låt Live Leva är att främja artister, musiker och livescenen i Sverige. På grund av viruset har konserter ställs in vilket lett till att artister har förlorat en stor del av sin inkomst, tillsammans med möjligheten att få möta sin publik. 

 

"Vårt mål är att bli Sveriges största festival"

 

Låt Live Leva är ett intiativ från artistbyrån Jubel, och den första livesändningen genomfördes redan i samband med att regeringen förbjöd sammankomster för mer än 500 personer.
– Vårt mål är att Låt Live Leva trots rådande begränsningar ska bli Sveriges största festival någonsin, säger Erik Ohlsson som är VD På Jubel.

Sedan dess har det blivit ytterligare fyra livesända festivaler, som besökare förutom att se online dessutom har kunnat följa direkt från sina hotellrum i anslutning till scenen. Artisterna har fått ersättning för sina gigs genom att tittare har swishat donationer. 

Nu är det dags för initiativet att ta sig vidare ut i landet för konserter med några av Sveriges mest folkkära artister. Nytt för sommaren är att man byter fokus för insamlingen och pengarna som kommer in går till aktörerna bakom scenen, det vill säga ljudfirmor, vaktbolag, arrangörer med flera. Detta då dessa kommer lida brutalt av en inställd livesommar, samtidigt som att det är just dessa som behövs för att driva Sveriges livemusik framåt när allt drar igång igen.
- Vi startade Låt Live Leva som en insamling för artister i kris och vårt sätt att skicka ut lite värme i pandemins begynnelse. Då det första avsnittet hade 50 000 unika besökare befästes vår hypotes om att efterfrågan på musik och artister är kvar, trots läget i världen, konstaterar Erik Ohlsson.

Låt Live Leva kommer som tidigare att sändas via digitala plattformar som Twitch och Youtube, men det kommer även att säljas 40 biljetter till varje stopp till följd av Folkhälsomyndighetens restriktioner kring social distansering. Vilka artister som spelar på respektive ort presenteras inom kort. 

Preliminärt turnéschema

25 juli, Hudiksvall
1 augusti, Eskilstuna
8 augusti, Östersund
22 augusti, Umeå
28 augusti, Luleå
29 augusti, Alingsås
5 september, Stockholm
7 september, Söderhamn

Läs mer om Låt Live Leva.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2020.

0 Kommentera