Låt Live Leva – onlinefestivalen är tillbaka för en andra gång

16:41 2 Apr 2020

Lördagen den 4 april kommer Soundtrade Studios gästas av en ny lineup med några av Sveriges främsta artister.

Denna andra upplagan av Låt Live Leva kommer att ledas av musikjournalisten Ametist Azordegan, och Håll Käften Och Dansa är resident-DJ. Syftet med Låt Live Leva är att främja livescenen och skapa förutsättningar för livemusik, trots att det fysiska mötet har begränsats.


Följ livesändningen direkt här ovan, eller på länken här.

Den första upplagan av festivalen genomfördes den 21 mars och sändes genom en livestream på Youtube och Twitch samt i Nöjesguiden och Gaffas respektive kanaler. Initiativet hade en räckvidd på över 400 000 och mer än 50 000 personer följde livesändningen.

Låt Live Leva är ett initiativ från artistbyrån Jubel och presenteras i samarbete med Corite, The Naia Initiative och Amuse.
– Det är speciella tider för oss och våra artister där en stor del av intjänandet byggt på mötet mellan människor. Allt har gått snabbt men vi inser samtidigt att behovet och efterfrågan efter musik inte har minskat. Det har bara ökat. Då är det upp till oss som musikbolag att hitta nya vägar. Vårt mål är att Låt Live Leva trots rådande begränsningar ska bli Sveriges största festival någonsin, säger Erik Ohlsson, VD På Jubel.

För att täcka en grundarvode till de musiker och tekniker som medverkar har Jubel satt upp en facebookkampanj där tittarna har möjlighet att donera valfri summa. Alla som backar kampanjen tackas i sändning, och det går även att swisha till artisterna under sändningens gång.

Utöver det har en rad restauranger anslutit till festivalen och alla som handlar under lördagen med kod “Låtliveleva” skänker automatiskt 20% av köpet till artisterna och produktionen.

Line up (med reservation för ändringar):

Daniel Adams-Ray
Diskopunk
Janice, Molly Hammar & Sabina Ddumba
Melo
Amanda Fondell
Ambivalensen
OVÖ
iosef
Donika Nimani
ISA
Amanda Alexander
Maydar
Ella Rammelt
Faal
Klara & Jag

Livesändningen börjar klockan 16:00 lördagen den 4 april. Läs mer på facebookeventet.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera