Lagunitas kommer till Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm

08:52 17 Dec 2019
Den 25 januari 2020 är det dags för Nöjesguidens Ölmässa i Stockholm. Inför mässan låter vi de medverkande bryggerierna svara på ett antal frågor. Först ut är Lagunitas Brewing Company, och den som svarar på frågorna är Jennifer Ocisnik – Brand Ambassador på Lagunitas svenska distributör Galatea.
 
Berätta hur ert bryggeri startade?
– Lagunitas Brewing Company grundades år 1993 av Tony Magee i orten Lagunitas, Kalifornien, men flyttade redan efter något år till den närliggande orten Petaluma. Allting började med att Tony fick ett ölbryggarkit av sin bror i julklapp. Hans första flasköl var Dogtown Pale Ale som fortfarande bryggs och säljs än idag, i synnerhet till Sveriges konsumenter.
 
Hur skulle du beskriva Lagunitas ölstil? 
– Lagunitas gör öl i stor skala, men med ett mikrobryggeris kvalitetstänk och hjärta. En jämnhet i kvalitet som håller år efter år.
 
Vad kännetecknar en bra öl?
– En vis man sa en gång ”en öl är bra då jag är tillbaka i baren och beställer tre till”... jag kan inte annat än hålla med.
 
Vad tror du att det är som lockar med just hantverksbryggerier?
– Jag tror att det är variationen av lokal innovativ öl som lockar mest. Många tycker att det är spännande med lokala experiment och att det finns tusentals smaker att välja mellan. Många stora bryggerier kör på säkra kort då konsumenter förväntar sig en viss smak och kvalitet.
 
Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu? 
– Många svenska bryggerier levererar bra öl just nu. Men Sigtuna bryggeri har blivit en personlig favorit.
 
Vilken är nästa stora öltrend?
– Svårt att säga. Kanske blir det någon slags årgångsöl? Ha möjligheten att lagra den en viss tid så att den, liksom vin och whisky, kan utvecklas till en annan smak. Annars skulle jag kunna tänka mig att det blir ett hälsosammare ölalternativ som ny trend.
 
Vilken är din egen favoritöl just nu? 
– Får man säga Lagunitas?
 
Vilken typ av öl föredrar du annars? 
– En god, fruktig Pale Ale med tydlig beska och inslag av sötma är aldrig fel.
 
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!