Kvinnonätverket Jane lanseras i Malmö

12:45 8 Jan 2016

Den 19 januari har kvinnonätverket Jane premiärfrukost på Djäkne Kaffebar.

Våren 2014 startades nätverket Jane upp i Jönköping. Sedan dess har nätverksformen spridit sig vidare till fler städer. Jane finns till för att inspirera och motivera kvinnor som är verksamma inom kreativa yrken. Vi tog ett snack med Farah Erichsén, mediaprofil och föreningens ordförande i Malmö.

Hej Farah! Vad är Jane och vilka är ni som ligger bakom?
– Jane är en ideell förening med syfte att synliggöra, uppmuntra, inspirera och utgöra ett bollplank för kvinnor inom kreativa näringar. Vi som ligger bakom Jane är alla tjejer inom kreativa yrken som vill synliggöra och peppa andra tjejer inom samma yrken.

Vilken är målgruppen?
– Målgruppen är alla kvinnor som jobbar inom kreativa yrken, det kan vara frisörer, kommunikatörer, copywriters eller inredare.

Den 19 januari inleder ni med en premiärfrukost på Djäkne. Hur ofta kommer ni ha dessa frukostmingel?
– Vi kommer hålla i frukostmingel cirka en gång i månaden och alltid på ett nytt härligt ställe. Meningen med dessa är att träffa andra, mingla, dra nytta av varandra och, såklart, äta frukost.

Ni kommer även att ordna "inspirerande workshops", inte sant? När, var och hur kommer de att gå av stapeln?
– Två gånger per termin kommer vi bjuda in till workshops. Vi har redan ett par idéer som vi jobbar med, men jag vill inte avslöja för mycket än. Tidigare workshops som Jane i andra städer har haft har varit väldigt varierande, allt från Petur Mogensen, VD och exekutiv producent på Acne Film, till Lindex chefdesigner Nina Starck. Vi kör på i samma anda i Malmö.

Varför behövs den här typen av initiativ?
– Helst av allt hade jag velat att sådana initiativ inte funnits, men just nu behöver vi kvinnor inom kreativa yrken ses, knyta kontakter och framför allt synas. Vi finns och vi är jävligt bra!

Här hittar du mer info om Jane Malmös premiärfrukost. Läs även: "Istället för Stora Journalistpriset: Stora Feministpriset"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!