Kulturhuset Stadsteaterns nya salong bjuder på radikala uttryck

16:42 2 Oct 2019

Under fontänen på Sergels torg i Stockholm finns Kulturhusets nya satsning där man både ska utmana genre- och generationsgränserna. 

Radikal salong har premiär den 12 oktober. Under fontänen på Sergels torg kommer olika konstnärliga uttryck ta plats. Under de två kvällarna kommer film samsas med poesi, performance, text och musik på Kulturhuset Stadsteaterns nya salong.

Idén till satsningen föddes när Sture Carlsson som är VD för verksamheten kände att han saknade ett sammanhang där både genre- och generationsgränserna kunde brytas upp men också öppna sig för alla som är nyfikna på nya uttryck.
– Det kollektiva arbetet där vi tar fram innehållet tillsammans är viktigt för Radikal salong. Några medverkande på premiären hade jag aldrig hört talas om innan rådet föreslog dem, och det är såklart poängen. Förhoppningsvis kan vi böka och stöka lite med de hierarkier som finns i delar av kulturvärlden, säger Johan Wirfält, initiativtagare och chef för Forum/Debatt och Film på Kulturhuset Stadsteatern.

Radikal Salongs program sätts samman av ett konstnärligt råd, bestående av Alida Ivanov, Elis Monteverde Burrau och Emanuel Holm, samt Johan Wirfält och Eva Kopito från Kulturhuset Stadsteatern.

Radikal salong äger rum den 12 oktober och den 23 november mellan 19-22, biljetterna kostar från 80 kr och går att hitta på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida. 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!