Kommentarer på: Krogpersonalen avslöjar

Visa artikeln

9 kommentarer

Skriv kommentar
 1. Bild för Erik (igen)
  Erik (igen)

  Orka vara negativ. Sjukt bra att ni gör detta! Denna diskriminering pågår ständigt och behöver uppmärksammas mer. Att människor blir avvisade på grund av hudfärg osar rasism och trettiotal. Helt sjukt att sådant här händer?! Tack för att ni skriver om detta, det behövs verkligen.

 2. Bild för Erik (igen)
  Erik (igen)

  Riktigt bra gjort Nöjesguiden, bästa jag läst på länge faktiskt. Mycket av det som beskrivs låter ju riktigt vidrigt, särskilt det om "babbar". Det där med att inte släppa in äldre och folk som klär sig töntigt tycker jag dock inte är något som utmärker klubbvärlden. Ni till exempel har ju ett rätt smalt utbud av nöjen trots att ni är en nöjesguide. Läser man er tidning får man lätt bilden av att ett nöje bara kan se ut på ett visst sätt: hippt, snyggt och ungt. Det ska gärna vara lättsamt, opera, teater och annat tungt går bort. Lika lite som ni vill bredda er och ta in duktiga skribenter med andra (klubb)vanor än de som förespråkas här tror jag nattklubbarna vill göra det. För ni skulle väl också säga nej om någon i G-star jeans kom och knackade på hos er och sökte jobb. Det handlar väl om att hålla "rätt" profil(?).

 3. Bild för jahaja
  jahaja

  Inte direkt några nyheter eller oväntat. Borde finnas en lag över vilka frisyrer dörrvakter tillåts ha. Skulle kunna ha en positiv deras attityd!

 4. Bild för Emil
  Emil

  Bra att ni granskar det här. Speciellt första intervjun med "Daniel" var väldigt bra gjord. Både av den som ställde frågorna och av "Daniel" som verkade ärlig och reflekterade. Gav bra svar.

 5. Bild för nimatha
  nimatha

  Då är det alltså kört för oss brudar från Huddinge!
  Intressant artikel.

 6. Bild för Kongo
  Kongo

  Vilken värld. Det mest bisarra är dock kopplingen "Robin" gör till polisen. Polisen bekymrar sig om ordning, trygghet och att bekämpa brottslighet. Kring detta återkopplar man till krogarna, oavsett musikstil, tema och vad publiken har för bakgrund.

 7. Bild för Marre
  Marre

  Förvånansvärt bra och nyanserat reportage, måste jag säga. Hade väntat mig "bruna kroppar", "rasifiering" och liknande dravel. Tycker dock att det efterhand blir lite för tydligt att Levin så gärna vill bekräfta sin förhandstes om att diskriminering av invandrare är vanligast och värst, trots att (fr a) vakten Daniel tydligt berättar att det drabbar alla som inte tillhör innegängen. Personligen tycker jag i o f s det är mer skrämmande att folk nekas i dörren för att de är otrendiga, har fel jobb eller är alltför glada, än att de misstänks vara kriminella eller bråkiga.

  Lösningen är väl att vi som gäster inte spelar med, utan istället går dit vi är välkomna.

 8. Bild för DJ
  DJ

  Granska gärna hur man behandlar personalen som arbetar på div krogar och klubbar, det råder kraftig diskriminering där också, både vad det gäller kön, ålder och härkomst.

  Samt rasism åt båda hållen, d.vs mörk eller vit

  "Vita" krogägare vill inte ha "Blattar"
  och "Blattar" vill inte ha "Vita", inte alla krogar men många.

  Man ser det inte lika tydligt när man är i rörelse hela tiden, man tänker inte på det, men efter en tid utanför, så ser man det klart och tydligt.

  Sorgligt!

 9. Bild för Rupert
  Rupert

  Måste vara rätt ont om nått att skriva om när man är tvungen att lägga till den här skiten på topplistan ;)

Skriv kommentar

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!