Krönika: "Var tacksamma att era barn har sex på nätet"

19:35 2 Oct 2009


Illustration: Carsten Oliver Bieräugel

Hanna Fridén har följt debatten om nätsex och tycker att det är på sin plats att nyansera den något. För finns det något säkrare sex än det som pågår via nätet?

Den senaste tiden har fenomenet sex på internet diskuterats vilt. Folk utnyttjas! Bilder sprids! Unga tjejer blir utsatta för pervon! Det här är viktigt att uppmärksamma, men samtidigt sätts en olycklig stämpel på den säkraste formen av sex vi någonsin haft tillgång till.
Jag var elva, tolv år gammal första gången jag provade på cybersex. Innan hade jag läst sexnoveller. Men nu ville jag ha lite interaktivitet! Det var rätt svårt att hitta någon som var villig att cybersexa med mig. När jag berättade för folk att jag var tolv sa de: "eh hejdå" och så var det inget mer med det. Vad irriterad jag blev! Jag kände mig ändå som vuxna tjejen, ska ni veta, som alla andra små skitungar. Jag kunde inte för mitt liv förstå vad en kille på attraktiva 18 bast skulle se som oattraktivt med mig!
Till slut hittade jag en kille på 16 bast som var lika nyblivet könsmogen som jag själv. Har du ens några bröst? Frågade han. Jag sa ja, det hade jag. Han var skeptisk, men förmodligen satt han väl redan där med ett illrött kön på gränsen att brista ut i utlösning så det fick gå i vilket fall. Hans smak var väl däremot... Ska vi säga såhär, den här killen hade absolut suttit uppe sent in på natten för att fånga porrsändningarna på Canal+, för det skulle minsann skrivas om gruppsex, stjärt och allt möjligt på en gång. Lite väl för mig, så min delaktighet i det hela bestod väl av "ja" och "nej" medan han författade en hel sexnovell i chattfönstret och sedan försvann mystiskt efter ett par minuter.
Det hela var en fantastisk jävla besvikelse. Jag hade ju både läst och skrivit sex-noveller vid den här åldern, så skulle det ju inte vara! Lite som första samlaget.
Men det var harmlöst, och jag har jävligt stora problem med att se varför folk blir skräckslagna över att deras ungar upptäcker och utforskar sin sexualitet på nätet. Ungar har gjort det här i alla tider och jag anser att föräldrar borde vara tacksamma för att internet är det absolut säkraste sättet att ha sex på. Men när man sätter likhetstecken mellan cyber-sex och tjejer som lägger ut sexfilmer på sig själva på internet  skapar man ett problem.
Internet erbjuder en möjlighet för unga att hitta en helt annan säkerhet i sin sexualitet än tidigare. De kan prova precis allt, avsluta när de vill och det finns ingen risk för könssjukdomar! Varför framhålls inte det här mer? Nej, cybersexa mer, gammal som ung! Upptäck dig själv och njut och låt moralpaniken brinna i helvetet där den hör hemma.

Hanna Fridén 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!