Foto: Klara G

Kristian Gidlunds ord blir teater

14:02 27 Mar 2023

Föreställningen I kroppen min bygger på den uppmärksammade blogg Kristian Gidlund skrev från att han drabbats av obotlig cancer.

I sommar blir musikern, författaren och journalisten Kristian Gidlunds blogg till en teaterföreställning. Föreställningen I kroppen min bygger på bloggen med samma namn, som Gidlund skrev från att han drabbades av obotlig cancer 2011 fram till sin död 2013.
– Samtidigt som Kristian Gidlund beskrev sin resa mot döden lyckades han så oerhört starkt fånga vikten av att leva. Att ge hans texter plats på scenen är en önskan om att låta dem fortsätta få gripa tag i vår samtid, säger initiativtagare Josefin Rosales, konstnärlig ledare för Parkteatern, i ett pressmeddelande.

Pjäsen är i regi av Johan Paus. På scen står skådespelaren Razmus Nyström tillsammans med musikern Mats Björke, tidigare medlem i Mando Diao och barndomsvän med Gidlund.
– Att få arbeta med dessa texter och måla runt orden med ljud, klanger och låtar har varit ett givande och fascinerande arbete. Jag har drivits framåt av lusten att utforska något nytt men med en förankring i den rockbandsestetik som både jag och Kristian växte upp i, säger Mats Björke.

I kroppen min är en samproduktion mellan Parkteatern, Kulturhuset Stadsteatern och Riksteatern med urpremiär 7 juli på Parkteaterns scen i Galärparken. Efter sommaren åker pjäsen på Riksteaterturné i hela landet med premiär 12 september.

Hela Parkteaterns program presenteras i början av maj.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!