Edward Blom i ett rieslingfält.

Korka upp Riesling för Sveriges restauranger

09:02 12 May 2021

Wines of Germany genomför extra långa Rieslingveckor i juni för att stötta landets krögare.

Mellan den 7-20 juni, när sparrisen och primörerna är som bäst, är det dags för årets upplaga av Riesling Weeks. Druvan är Tysklands mest odlade och arrangören Wines of Germany har till detta år utökat längden på firandet, för att i så stor utsträckning som möjligt stötta Sveriges restauranger.
– Vi tvekade länge om vi skulle skjuta på aktiviteten men bestämde istället för att satsa stort och genomföra två veckor av Rieslingfirande. Vad är bättre än att fira med Rieslingviner just nu i juni vid tiden för uteserveringar, primörer och värme, säger Gabriella Finnborg som representerar Wines of Germany i Sverige.

Under veckan sponsrar Riesling Weeks bland annat Edward Bloms Smörgåsbord, och genomför en rad kampanjaktiviteter för att inspirera svenskarna att gå ut och äta. 

Förra årets Riesling Week sköts upp till augusti och den gången deltog över 70 restauranger och barer med olika aktiviteter. I år hoppas arrangören Wines of Germany på ännu större uppslutning.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!