Hanna Hansdotter.

Konstguiden till våren 2023

Redaktion 14:56 23 Jan 2023

Här är några av de utställningar du bör besöka under det första kvartalet. En bonus är att många av dem tillämpar gratis inträde. En risk är att du blir sugen på att köpa något.

Dana Fiona-Armour 
Andrehn-Schiptjenko, Linnegatan 31 
A Tale of Symbiogenesis är Dana Fiona-Armours andra separatutställning på Andréhn-Schiptjenko och hennes allra första i Stockholm. Dana-Fiona Armour föddes 1988 i Willich, Tyskland men har idag sin ateljé i Paris. Utställningen visas till och med den 4 mars. 
andrehn-schiptjenko.com

Emma Jönsson
Saskia Neuman Gallery, Linnégatan 19

I ett möte mellan traditionellt hantverk och samtida uttryck kan konstnären Emma Jönssons broderi uppfattas som svårfångat men icke desto mindre förtrollande. Vid en första anblick kan uttrycket te sig gulligt men kikar man närmare bor sociala kommentarer i varje stygn. Visas till och med den 11 februari. 
saskianeumangallery.com

Hanna Hansdotter
Steinsland Berliner, Bondegatan 70
Konstnären och glasblåsaren Hanna Hansdotter visar upp nya vägghängda verk och specialdesignade glas. Utställningen är öppen fram till den 25 februari. 
steinslandberliner.com

Jennifer Sameland

Jennifer Sameland
Konstnärshuset, Smålandsgatan 7
Jennifer Sameland har en kandidatexamen i Fri konst från Konstfack och förutom teckning arbetar hon med såväl text som film. Fram till den 4 februari visas hennes verk i det övre galleriet på Konstnärshuset.
konstnarshuset.org

STOCKHOLM DESIGN WEEK 
Mellan den 6-12 februari pågår designveckan vilket utöver Stockholm Design Awards även innebär en rad utställningar. Enklaste sättet att inte missa något event är att ladda ner den officiella appen. 
stockholmdesignweek.com

META ISEAUS BERLIN
CFHill, Västra Trädgårdsgatan 9

I utställningen As I See It föreslår Iseaus-Berlin en tolkning av icke-linjära tidsflöden med målningar där fragment av tidigare, nuvarande och framtida händelser smälter samman. Mytiska arketyper presenteras tillsammans med skildringar av porslinshundar och blommor från konstnärens trädgård. Visas till den 17 februari.
cfhill.com

BRITTNEY LEEANNE WILLIAMS
Stora Sundby
Endagsutställning med den amerikanska superstjärnan på sagoslottet Stora Sundby. Den 19 februari är datumet du ska skriva in i kalendern.
kostyal.com

Gunvor Nelson och Sara Broos
Kulturhuset Stadsteatern, Galleri 3 

Utställningen Personal Films - Gunvor Nelson och Sara Broos visar upp ett möte mellan två filmkonstnärer från olika generationer. Gemensamt har duon skapat en helt ny film: View From a Window som har världspremiär i utställningen som öppnar den 23 februari och pågår till den 9 april.
kulturhusetstadsteatern.se

ÖL
Spritmuseum, Djurgårdsstrand 9
Sedan Spritmuseums förra ölutställning 2017 har det har hänt mycket i öllandet Sverige och utvecklingen är i snabb och ständig rörelse. Utställningen är den fjärde i Spritmuseums serie om svenska hantverksdrycker. Perfekt ställe att varva ner efter en konstrunda genom stan.
spritmuseum.se

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!