Alex Gardner.

Konstguiden till hösten 2021

Redaktion 10:19 20 Oct 2021

Här är några av de utställningar du inte bör missa i Stockholmsområdet de kommande månaderna. 

SKOGSPROMENAD
Cfhill, Västra Trädgårdsgatan 9, cfhill.com
Den nya utställningen på Kungsträdgårdens galleri nummer ett flirtar sätter skogen i fokus och flirtar med både granar och svampar. Skogspromenad kan du njuta av fram till den 5 november. 

HAPPY TO BE HERE
Loyal Gallery, Odengatan 3, loyalgallery.se
Ny utställning med Alex Gardner, den hypade LA- konstnären som målar lysande figurer utan ansikten och könstillhörighet. Happy to be here visas till och med den 30 oktober.

SCANDINAVIAN DESIGN & USA
Nationalmuseum, Södra Blasieholmskajen 2, nationalmuseum.se 

För första gången presenteras förhållandet mellan skandinavisk och nordamerikansk design under 1900-talet som en utställning. Scandinavian Design & USA – människor, möten och idéer, 1890–1980 är resultatet av såväl ett internationellt samarbete som ny forskning. Pågår till den 9 januari 2022.

HEMMA HOS EVA LIVJIN
Gallery Futura, Karlaplan 14, enligt ök
Eva Livjin bjuder på ”hemma hos"-utställning med storstjärnorna Natalie Djurberg och Hans Berg i sitt eget hem. Öppnar den 20 oktober. 

PHANTOMS OF THE COMMONS
Tensta Konsthall, Taxingegränd 10, tenstakonsthall.se
Järvaområdet drabbades tidigt hårt av pandemin och efter åratal av gradvisa nedstängningar blev Tensta än mer slutet då även konsthallen tvingades stänga. Nu öppnar den åter med en samling verk signerade 26 konstnärer. Utställningen har öppet från den 29 oktober till den 16 januari 2022. 

MASS
StudyForArtPlatform, Katarina Bangata 66, studyforartplatform.com

Adrian Olas är en polsk-svensk konstnär i Stockholm som främst arbetar med historier, estetik och poetik baserad på specifika platser och material. Hans soloutställning Mass avslutar utställningsåret på StudyForArtPlatform där den visas fram till den 30 oktober. 

BÖJD MOT MARKEN 
Cornelia Sojdelius Gallery, Cardellgatan 6, corneliasojdeliusgallery.com
Konstnären Karin Lundgren-Tallingers gör sin första separatutställning på galleriet och fortsätter här sitt utforskande av olika sorters materialiteter, här med särskilt fokus på det organiska. Lundgren-Tallinger utgår ifrån textila material som hon antingen omformar till att bli objekt eller låter framträda i sina naturliga egenskaper. Utställningen pågår till den 29 oktober. 

ALTERNATIV SEKRETESS
Moderna Museet, Exercisplan 4, modernamuseet.se 
Alternativ Sekretess möter du bilder och objekt från hela Annika Elisabeth von Hausswolffs karriär, och som en del av utställningen arbetar von Hausswolff även med ett personligt urval av verk ur museets samling. Samlingsverken presenteras som en självständig del av utställningen samtidigt som de står i dialog med konstnärens egna verk. Visas från den 23 oktober till den 209 februari 2022.

VI VILL KOMMA SÅ NÄRA DET GÅR
Stallbacken kultur, Landsnoravägen 32, sollentuna.se/stallbackenkultur
En samlingsutställning med åtta konstnärer verksamma inom skilda kontexter som fritt tolkar avstånd och närhet. Vi vill komma så nära det går visas på Stallbacken kultur på Edsvik i Sollentuna. Öppet lördagar och söndagar till och med 14 november.

VÄDERLEKSRAPPORTER FRÅN SKRYMSLEN OCH TILLHÅLL
Galleri Helle Knudsen, Hantverkargatan 18-20, gallerihelle.se
Björn Camenius är född 1987, tog sin examen från Valand 2016 och tänker på sina målningar som olika rum. Där kan han experimentera med olika karaktärer och rekvisita för att se vilka scener som uppstår, allt i en drömlik blandning av intryck från vardagen och impulser från det undermedvetna. Visas till och med den 20 november 2021.

EMBRACE
Norrtälje konsthall, Galles gränd 7, norrtalje.se/konsthall
Sex internationella konstnärer fokuserar på den måleriska processen och den inre logiken i den utförda måleriska handlingen. Utställningens teman följs även upp i boken Embrace skriven av Mika Hannula. Visas till den 27 november.

MANDER 
Sörmlands Museum, Nyköping, sormlandsmuseum.se/utstallningar/mander

Nyköpings stolthet Sörmlands Museum presenterar den hittills största utställningen med illustratören Marin "Mander" Ander. Med teckningar, posters och grafik blandar Martin Ander intryck från sitt liv, intryck som spänner över tusen år. Utställningen pågår mellan den 2 oktober till den 24 april 2022.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!