Knut erbjuder hemkörning en mil utanför tullarna

15:21 18 Mar 2020

Kroginitiativen duggar tätt just nu. 

Senast ut i raden av coronarelaterade aktioner är restaurang Knut som nu adderar hemkörning. Martin Sjölander – ägare till de vanligtvis mycket populära restaurangerna Knut, Knut Bar, Kåtan och nu senast Stigen – har tvingats säga upp åtta personer samt all extrapersonal sedan förra veckan.
 

Nu tar Martin till ett nytt grepp och börjar med hemleveranser i hela innerstan och en mil utanför tullarna för att rädda vad som räddas kan.
– Jag har förberett verksamheten för en eventuell lågkonjunktur men det här helt overkligt – att alla restauranger gapar tomma från en dag till en annan, säger Sjölander och fortsätter. 
 
– Jag hoppas verkligen att den omställning till hemkörning vi nu gör kan bromsa det värsta tappet. Vi kör inte bara i Stockholms innerstad utan även ca en mil utanför tullarna, till exempelvis Tyresö, Nacka, Sundbyberg och Lidingö. Beställer man maten före kl 12:00 så har man den till kvällen. Maten är ”Knut-lagad”, dvs den lagas som vanligt från grunden i våra restauranger, men vi väljer att leverera rätterna kalla för att bibehålla alla näringsämnen. På så sätt kan man själv välja när man vill äta maten, säger han.

Restaurang Knut uppmanar även restaurangbesökare att hjälpa till och stötta branschen genom att använda hashtaggen #stöddinlokalakrog. Målsättningen är att i mesta möjliga mån slippa se restauranger stänga ner och i stället hitta nya snabba lösningar som fungerar för såväl gäster som för kollegorna i branschen.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!