Klubbrecension: Street Life

Redaktion 14:55 31 Jan 2018

Januari månad och Göteborg andas återigen studentfylla och nyinflyttade själar. Efter en långledighet med jul och nyårssupé återvänder folk till staden. Studenterna intar Göteborg, och den dåliga gatan Andra Lång.

Det mest klassiska stället för en nybliven göteborgare att suga in Göteborg på bästa sätt måste vara Street Life. Det är lätt att bli stammis här – vi har alla varit där tro mig. Bakom baren hittar du samma man som har stått där sedan gud vet när. Vid sin sida har han några ynglingar som mer än gärna förser dig med en drink som ger köldskador.

Här ligger priset för en drink under en hunka men över en femtiolapp. I flera år har rykten kring utspädd sprit florerat på gator och torg men med tanke på hur många som ramlar ut genom dörrarna runt 23 för att sedan dansa vidare i natten måste det vara en stor lögn. 

Lokalen påminner om en engelsk pub med mörkt trä längst väggarna och har bord utställda lite hipp som happ. Denna kväll är det inte bara studenter som vistas i lokalen utan även en kompis lillasyster och en gammal klasskompis från åren på mediagymnasiet ett stenkast bort. För att undgå bådas blickar glider jag snabbt ned vid ett av de runda borden. I handen håller jag en frozen daiquiri som ska smaka mango och chili. Dessvärre är den enda smak jag känner vatten och is. Mina vänner har bestämt sig för varsin klassisk gin & tonic. Där sitter smaken som den ska. Dock är glasen något utöver det vanliga. GT:n är nämligen presenterad i ett kupat glas, med hög fot och som pricken över i:et är det en ljusblå rand kring glaskanten. De får oss direkt att dra en parallell till paraplydrinkarna vi drack under vår gemensamma semester i Magaluf som nykläckta 18 åringar.

Vi inser rätt snart att Street Life tyvärr inte är ett ställe för oss och likt många andra vandrar vi vidare i natten. Gillar du dock studenter som slängt av sig sina overaller, drinkar under Avenyn-pris eller vill stöta in den snygga personen i kassan på din lokala ICA är detta stället för dig. Gillar du trendiga göteborgare i Nudie-jeans är det bara att vända om eller fortsätta gatan fram! 

Rate: betyg: 2
Adress: Andra Långgatan 4C. 

Öppettider: sön–tor 17–01 fre 16–02 lör 17–02. 
Hemsida: http://streetlifegbg.se/

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2018.

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!