Klubb på Boqueria vill lyfta nästa säsongs artister

13:28 4 Apr 2019

Sedan ett par månader tillbaka har Hugo Perlskog och Ahmet Yaraman arrangerat månadsklubben Spotlight där ambitionen är att lyfta fram kommande säsongs artister. Tidigare har klubben bokat artister som Matilda Gratte och The Endorphins, och när dom ikväll tar över torget på Boqueria uppträder bland andra Aron Blom och Lennixx.

Berätta om Spotlight.
A: Det är torsdagsklubb som hålls på Boqueria Torg en gång i månaden, med releasefester och livegig timmarna innan New Music Friday. Vi sätter spotlight på nästa säsongs artister och sound, bokar de akter Sveriges nöjesbransch inte får missa.
H: I låten Sommarkläder sjunger Jonathan Johansson "vill inte se nån dj, baby". Vi håller med Jonathan och bokar livemusik istället. Gör Stockholm en aning mer drägligt att bo och vistas i.
 

Detta blir tredje upplagan, hur tänker ni kring bokningar?
H: De första två tillfällena har bjudit på allt från elektronisk R&B med The Endorphins till soul med Matilda Gratte, indiepop med Charlie Lou och hiphop med Stefano Saint. Den röda tråden är aktuella akter vi tror på, up-and-comers och artister som vill förnya sig själva. Albin Johnsén som spelar ikväll har till exempel gjort en jätteresa sen 2014 års Din Soldat till sitt nya drömmiga popsound. Det är vi stolta att visa livepremiären av.  

Vad har vi att se fram emot kommande tillfällen?
H: Mer gratis underhållning. Chansen att få säga "jag såg dem först" i resten av ditt liv.
A: Till 2 maj har vi bland annat hämtat upp Pjay Parisi från Göteborg. Och KEV har vi hämtat från Halmstad, som tillsammans med duon från Jubël (45 miljoner-streamade Dancing in The Moonlight, reds. anm.) kommer att sparka igång majupplagan. Varje tillfälle har tre-fyra liveakter, så det kanske är mer av en mini-festival än klubb egentligen.

Vad är drömbokningen?
H: Daniela, men hon är så hemlig av sig. Vi får spela Nu Till Livet i våra warm up sets tills hon dyker upp.
A: Snabb shout out till GoldLink, Nao, Snoh Aalegra, PNL och Khruangbin, om ni läser det här kan ni väl skicka DM?

Jag är lite tveksam på om jag ska ut ikväll, övertyga mig om varför jag ska tänka om och gå till Boqueria ikväll!
H: Är du inte övertygad nu kan du gott stanna hemma.

Mer information och osa till kvällens Spotlight hittar du här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!