Klonen Jac - festfixaren som syns överallt!

Hannes Dükler 14:26 28 Oct 2008

 Johannes Helje

Höstens festfixarstjärna heter Jac Zand. Han far ständigt mellan olika uppdrag, det ena mer glamouröst än den andra. Men hur hinner han egentligen? Nöjesguiden fick ett lite chockartat svar på den frågan…

Det började tidigt för Jac Zand. Redan som femåring lekte han Micael Bindefeld, ungefär när dåtidens festfixare nummer ett började kalla sig ”kommunikationsstrateg” istället. Jac brukade lägga festinbjudningar i några få utvalda dagisbarns bävernylonoverallfickor, kreativa inbjudningar som exempelvis en chokladboll med legobitar och snor, och mitt bland alltsammans en liten lapp med datum, adress och tema. Väl på plats fick de små gästerna amuse-boucher, ofta baserade på blodpudding, och möjligheten att få se en nyligen hyrd dvd (Digital Versatile Disc, populärt filmformat på den tiden) med exempelvis en liten schweizisk lerpingvin vid namn Pingu. Idag har Jac hunnit fylla 30 år och är en av våra mest anlitade festfixare, men ändå ett okänt ansikte för de allra flesta. Tills snart. Dan före dan sänds nämligen första avsnittet av Jacs talkshow I zandlådan med Jac i TV74436.
–Det kommer att bli den första riktiga talkshowen som någonsin sänts, säger Jac frankt.
Hur menar du med ”första riktiga”?
–Jo, talket kommer att stå i centrum. Mg3(OH)2Si4O10 alltså. Hela studion är täckt av talk som vi hämtat från en täljstensåder i Finland. Ett tag tänkte vi döpa programmet till Finare än kaolin.
Men varför talk?
–Det ger en skön, lite vintrig känsla.
Härom veckan såg jag att du höll i galapremiären av Lill-Arn dyker upp igen i Stockholm samtidigt som du arrangerade invigningsfesten till Göteborgs Kortkortfilmfestival och var best man på din brors bröllop i Gibraltar!
–Ja (skratt), det är en del att styra upp…
Hur hinner du med allt? Du måste nästan vara klonad…
–Lustigt att du säger det.
Du är klonad?
–Jäpp.
Oj.
–Du ser förvånad ut?
Ja, lite.
–Jag vet inte om du minns Severino Antinori…
Njae?
–Italiensk forskare som för drygt trettio år sedan meddelade världen att han gjort några kvinnor gravida med klonade embryon. Sedan hörde man inte så mycket mer. Men jag är alltså ett resultat av ”Sevvans” arbete. Jag, och mina två kloner.
Ni är tre totalt?
–Ja, en som främst är verksam i södra Sverige, en som mestadels reser runt i Europa och nätverkar, och så jag då. Men det är inte bara guld och gröna skogar att vara klonad. Gör en bort sig får ju alla skit för det.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!