Klarna tävlar ut ikoniska sneakers

Redaktion 09:00 29 Jun 2020

Decenniets fem mest ikoniska sneakers är utsedda. Nu släpps de i ett raffle.

Den 2 juli släpps en kollektion med decenniets fem mest hypade sneakersmodeller, och sneakersfans från hela världen kan delta i ett raffle för att få lägga vantarna på ett exemplar. De fem sneakersmodellerna har valts ut av sajten Highsnobiety, efter kriterier såsom hur stor hypen var när de först släpptes, samt hur mycket de influerat sneakerskulturen sedan dess.

Dessa sneakers ingår i rafflet

  1. Adidas Originals Yeezy Boost 750 OG (2015)
  2. Acronym x Nike Presto Mid (2016)
  3. Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 Chicago (2017)
  4. Sean Wotherspoon x Nike Air Max 97/1 (2017)
  5. Daniel Arsham x Adidas Futurecraft 4D (2018)

För att säkerställa att skorna går till någon med passion för sneakers arrangerar Klarna tillsammans med Highsnobiety en tävling där deltagarna måste bevisa att man är ett riktigt sneakersfan. Vems hjärta som slår snabbast för sneakers avgörs genom en ny teknologi där hjärtslag mäts genom att placera fingerspetsen på telefonens eller datorns kameralins.
– Det är inte mer än rätt att chansen att vinna ett raffle är baserat på passion - inte på tillgång till botar eller särskild intel, säger David Sandström, CMO på Klarna.

Exklusiva sneakers är en stor business och vid riktigt hypade sneakerraffles kommer nästan 100 procent av trafiken till den aktuella sajten från botar. Tiden för att genomföra ett köp blir ofta så kort som 0.2 sekunder. Även veteranbutiken Sneakersnstuff ställer sig därför bakom initiativet.
– På SNS har vi kämpat mot botar i flera år och är glada över att våra vänner på Klarna ansluter till fighten. Att låta äkta passion vara drivkraften bakom sneakersraffle är en bra start för att komma tillrätta med problemet och förbättra shoppingupplevelsen för dem som verkligen älskar sneakers, säger Fabio Limaverde Araujo på Sneakersnstuff. 

 

Rafflet är öppen mellan den 2-6 juli och du anmäler intresse på heartbeats4sneakers.com. Vinnarna meddelas senast den 30 juli.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!