Den 5 februari infaller det kinesiska nyåret, och vi går in i grisens år. Detta uppmärksammas under fyra kvällar på Tako.
Det kinesiska nyåret, som även kallas ”Den kinesiska zodiaken” rymmer tolv djur och 2019 infaller grisens år. I och med detta kommer Tako exklusivt under perioden 5–9 februari att erbjuda en servering med tre olika variationer på svensk gårdsgris och på den svartfotade grisen från den Iberiska halvön.
– Det är extra kul att denna vecka låta Kina få ta mer plats, ett land som inte har fått vår fulla uppmärksamhet tidigare. Mat, dryck och interiör kommer att spegla den kinesiska matkulturen och framför allt det kinesiska nyåret. Extra kul är det också att det är Grisens år då Gris är en fantastisk råvara som är väldigt smakrik och kul att jobba med säger Niklas Odin.
Variationerna serveras som en fast meny ”fyra små rätter” bestående av tre varma rätter i mindre format samt en dessert på friterad minibanan, svart kinesisk teglass och en mandarinkolasås.
Bord bokas som vanligt genom restaurangens hemsida.