Killar i fluga cyklar ut bagels

Karin Ericson 16:09 8 Nov 2010

Tre killar som bor tillsammans vid Kronprinsen levererar hemgjorda bagels på färgglada, totalt avklädda fixiecyklar, iklädda fluga och plommonstop. De försöker nu komma på ett sätt att få den att sitta kvar på huvudet när de cyklar. Carlos och Carlos har flyttat hit från Mexico och tillsammans med Jack kom de på idén i sitt vardagsrum. De kallar det betaprojekt men har redan beställningar från vänner varje dag via hemsidan och drömmen är att ha ett gäng på fixiebikes som cyklar ut bagels, kanske i flera städer.

Varför bagels på cykel?
– Det finns inte hemleverans i Malmö och vi gillar idén med att cykla. Det går snabbare än att köra bil, är coolare och mer hälsosamt. Vi ville leverera en unik produkt och inte tråkiga vanliga mackor. Det finns inget ställe som har goda, hemgjorda och hälsosamma bagels.

Sitter ni hemma och väntar på beställningar?
– Jag går upp på morgonen och bakar, säger Carlos som annars är bartender, sedan kommer beställningar. Det är klart att vi gör brödet själva. Jag har en passion för bröd. För några veckor sedan började jag baka och har märkt att jag har det i mig. Jag ringer min mormor i Mexico som älskar att vara i köket och får råd och tips. Vi gör allt, recept, design, webben, videos, foto.

Vad har ni på menyn?
– Varje bagel ska ha sin personlighet. Vi har fem att välja på, alltid någon hälsosam och alltid någon munchy.

Måste man ha en fixie för att leverera en Ricobagel?
– Det är en livsstil, ett koncept. Vad vi har på oss, vilken musik vi lyssnar på när vi bakar som vi kanske lägger upp på hemsidan. Vi vill ta fram en uniform med fluga och hatt som alla ska ha, men fixiecyklar kanske inte kan vara ett krav.

www.ricosbagels.se
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Bistro de Paris Det slår det mig ibland att jag besöker det franska köket för sällan. Köket som brukar vara ett säkert kort med sin bœuf bourguignon som värmer i vinterkylan.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!