Katarina Ölkafé är Söders nya stammiskrog

07:36 3 Nov 2014

Nyöppnade Katarina Ölkafé serverar endast öl med ursprung i stockholmsområdet, och menyn är byggd runt något så klassiskt som en pastramimacka. Men trots den förhållandevis smala inriktningen har krogen redan fått sin beskärda del av stammisar.

Vi pratade med Jesper Edvinsson, som tillsammans med Sten Lindstrand och Austin Davis driver kaféet. 

Hur föddes idén om ett ölkafé?
– Nostalgi blandat med peppen på att lagar och regler äntligen tillåter lite mindre och enklare verksamhet för ölservering. 

Var har ni hämtat inspirationen?
– Där vi kommer ifrån, det är mycket Stockholm och Amerika, en blandning av våra tre personligheter. 

Vad står på menyn?
– Hela menyn är egentligen byggd runt pastramimackan, det var den vi direkt kände att vi måste göra. Allt annat har växt fram runt den, men menyn den är fortfarande i ständig förändring. 

Såväl Jesper som Austin kommer senast från Trädgården, medan Sten har erfarenhet från Indigo på Götgatan. Katarina Ölkafé ligger precis mittemellan dessa två, och har valt att bara servera öl från Stockholm.

Varför så lokalpatriotiska? 
– Det är alltid trevlig att supporta lokalt, det finns sjukt många grymma människor som brygger öl här i och runt stan. Små bryggerier som gör allt själva, och för oss är det ett stort plus att få träffa och handla med dem direkt .

Vilken typ av målgrupp riktar ni er till? 
– Vi vill att många ska kunna känna sig välkomna och hemma här. Hittills har det varit mycket folk som bor i kvarteren blandat med gamla vänner. Det är kul med gäster som gör stället till sitt nu direkt efter öppning.

Katarina Ölkafé hittas på Katarina Banggata 27 och håller öppet ons–fre kvällstid, samt lör–sön från mitt på dagen till midnatt.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!