Kasbo är den svenska EDM-stjärnan du aldrig hört talas om

16:07 23 Oct 2020

EDM-stjärna i USA och helt vanlig kille hemma i Göteborg. Så lever houseproducenten Kasbo sitt liv. Nu har han släppt ett nytt album. 

Det är kanske inte så många som känner till Carl Garsbo eller Kasbo som han kallar sig, i alla fall inte här i Sverige. Men Djn och houseproducenten har gjort sig ett namn på andra sidan Atlanten. Kasbo är signad på samma skivbolag som de amerikanska dansgiganterna Odesza. Tillsammans med Odesza har Kasbo turnerat runt den nordamerikanska kontinenten, bland annat på Coachella och Firefly Festival. Nu släpper han sin andra fullängdare The Making of a Paracosm

Paracosm är beteckningen för detaljerade imaginära världar. Världar som bara finns i din fantasi. Och det är just imaginära världar som influerat honom i skapandet. 

Hittepåvärldar eller ”paracosmer” har varit en stor pelare kring hela plattan. Alla låtar är på ett eller annat sätt baserat kring idén av paracosmer och att det är en så väsentlig del av människors och mitt liv, berättar Kasbo. 

Har du någon favoritlåt på den nya skivan?

– Som alla säger är det ju lite som att välja ett favoritbarn, men just nu ligger Snö extra varmt om hjärtat. Det är en pianoslinga som jag spelat i säkert sju år men aldrig riktigt listat ut hur jag ska göra till en låt, som jag kan släppa under Kasbo. Med den här plattan har jag vågat ta ut svängarna lite mer och då hittade jag även ett sätt att göra slingan till en hel låt. Det är jag väldigt stolt över.

Du har ju främst fått en publik utanför Sverige, hur känns det att du kan turnera utomlands, spela på Coachella och samtidigt vara relativt okänd hemma i Göteborg?

– Det har varit ganska skönt att kunna komma hem och vara anonym och verkligen fokusera på själva musikskapandet, och sedan få något helt annat när man är ute och turnerar. Det är två helt separata världar som är ganska roliga att pendla mellan.

Hoppas du på att få en större publik även i Sverige? 

– Det är klart att det hade varit kul att kunna ha spelningar och så i Sverige och slippa åka till USA så fort man vill spela live, men mer än så känner jag inte direkt att jag är på jakt efter.

Vad har varit det bästa och det sämsta med att slå internationellt på en gång?

– Man får resa sjukt mycket, se världen och göra en massa roliga saker. Men det tär ju också på en att typ aldrig vara hemma.

Du har tidigare sagt att Odesza intagit lite av en mentorsroll för dig, vilken betydelse har duon haft för ditt musikskapande?

– Absolut. Jag fattade inte riktigt att elektronisk musik kunde vara så berättade och emotionell innan jag hoppade på min första turné med dem. När man fick se musiken live med visuals och ljusshow first hand var det väldigt tydligt för mig att jag ville göra något liknande.

Vilken är den bästa känslan, att ha färdigställt en låt du är riktigt nöjd med eller att spela upp den för en stor publik?

– Göra färdigt en låt jag är nöjd med hundra procent. 

Hur mycket hoppas du på att kunna vara “ute på vägarna” till våren?

– Extremt mycket, har sinnessjuk abstinens.

Lyssna på albumet här:

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!