Kasai öppnar i Visby

14:58 2 Jun 2021

Under den första veckan i juli slår Kasai upp dörrarna på ytterligare en plats.

Kasai Visby öppnar i den helt nybyggda fastigheten på Hästgatan 17, där Restaurang Trädgårn och innan dess Hästskobaren tidigare låg. Krogen blir ett nöjesetablissemang i tre plan, som förutom restaurang även rymmer nattklubb och en levande lounge.
– När vi fick förfrågan att driva denna helt unika och fantastiska lokal i innerstaden som vi brinner så för, nappade vi direkt. Både jag och Charlotte har en stor kärlek för och ett förflutet inom restaurang. Denna plats saknar helt motstycke och vår första tanke var direkt att här skall vi etablera Kasai. Vi älskar helheten i konceptet med spännande smakupplevelser, underhållning där servicen och värdskapet står i centrum, säger Carina Österholm som kommer att driva etableringen tillsammans med systern Charlotte. 

Planen är att öppna Kasai Visby under den första veckan i juli, och därefter hålla öppet året runt.
– Det kan tänkas djärvt att satsa under pandemin, men tack vare vår envishet och kämpaglöd har vi klarat oss hit helskinnade. Konceptet, lokalen och läget i kombination med vår övertygelse om att Gotland framåt kommer vara den mest populära platsen att både bo på och besöka, gör att det känns helt rätt att gasa, fyller Charlotte i. 

Högst upp i krogen ligger den vädersäkrade takterrassen, på mellanplan återfinns matsalen med öppningsbara fönsterpartier som även skapar en utekänsla inomhus under varma vår- och sommardagar och på nedre plan finns en klubblokal där det finns utrymme för såväl DJ:s som livemusik.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 06, 2021.

0 Kommentera

Fler artiklar

Krogrecensioner

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.

Moon Thai Kitchen

 

Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.

Restaurang Himalaya

 

Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.

Green Mango


Foto: Christian Andersson

 

Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.

Ät för Haiti

Idag måndag donerar F12-gruppen intäkterna från alla sina restauranger till jordbävningsoffren på Haiti. De stockholmsrestauranger som ägs av gruppen är Grill, F12, Salongen, Smak på Restaurangen, Brasserie Le Rouge, Le Bar och Kungsholmen. Passa på att dra ditt strå till stacken.

Malay KöketAtt särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.