Årets kanske mest otippade författarduo släpper en svensk-toscansk familjehistoria där matkultur spelar huvudrollen.
Krögaren tillika Årets Kock-vinnaren Karl Ljung gör gemensam litterär sak med Moderaternas tidigare partisekreterare Per Schlingmann. Resultatet är den gastronomiska feelgoodromanen Familjen Morelli som släpps lagom till påsk.
Familjen Morelli handlar om hovmästaren Stella Morelli som efter en lång tids frånvaro återvänder till familjegården i Toscana. Väl där påminns hon om såväl kärleken till råvarorna, som den komplicerade relationen med hennes familj.
Efter en rad sammanträffanden erbjuds hon att uppfylla sin livsdröm och öppna sin egen restaurang. Den enda haken är emellertid att finansiären kräver att hennes stjärnkock till bror ska vara med på tåget.
– Både jag och Karl känner att vi har skapat ett universum av människor, mat och njutning som vi verkligen vill berätta, säger Per Schlingmann i ett pressmeddelande.
Boken släpps på nystartade Strawberry Förlag som ägs av Petter Stordalen.
Familjen Morelli släpps den 6 april.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 03, 2020.