Med hantverksmässig gelato på menyn.
Konditori Kampanilen, vid Stigbergstorget, drivs sedan nyöppningen 2018 av den prisbelönte konditorn Kalle Bengtsson. Förutom nybakade vetebullar, surdegsbröd, spektakulära tårtor och kreativt smaksatta chokladpraliner har Kampanilen sommartid suktat Majornas flanörer med mjukglass i olika smaker.
Nu tar Kalle och co glassambitionerna till nya höjder och startar en glass och pralinkiosk. Kiosken kommer att ligga på Karl Johangatan 5, bara ett glassuget barnskrik bort från storebror Kampanilen.
– Det blir hantverksmässigt gjord gelato i olika smaker. En del av sortimentet blir permanent och andra smaker kommer att variera efter säsong och råvarornas tillgång, meddelar Kalle Bengtsson mitt i byggkaoset.
"Detta blir ett sätt för oss att kunna möta efterfrågan på Konditoriet"
Glasskiosken är under uppbyggnad och ambitionen är att öppna upp under slutet april eller i början av maj, lagt tillas dess att vårsolen lockar med en mer permanent närvaro på himmelen.
– Skriv att vi öppnar i slutet av april, så sätter vi lite press på gubbarna, säger Kalle skämtsamt högt så att kollegorna i lokalen hör honom tydligt.
Utöver glass kommer det även att finnas ett välbeställt utbud av egenproducerade chokladpraliner och små säsongsbetonade konstverk i choklad. Chokladverkstaden har tidigare haft sitt säte på Kampanilen men framöver kommer praliner och diton att tillverkas tillsammans med gelaton i den nya lokalen.
– Vi har lite växt ur den gamla lokalen, så detta blir också ett sätt för oss att kunna möta efterfrågan på Konditoriet, avslutar Kalle innan han åter beger sig in i den halvfärdiga kiosken bland kakelplattor och byggdamm.
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2023.