Kampanilen öppnar glasskiosk

13:50 26 Apr 2023

Med hantverksmässig gelato på menyn. 

Konditori Kampanilen, vid Stigbergstorget, drivs sedan nyöppningen 2018 av den prisbelönte konditorn Kalle Bengtsson. Förutom nybakade vetebullar, surdegsbröd, spektakulära tårtor och kreativt smaksatta chokladpraliner har Kampanilen sommartid suktat Majornas flanörer med mjukglass i olika smaker. 

Nu tar Kalle och co glassambitionerna till nya höjder och startar en glass och pralinkiosk. Kiosken kommer att ligga på Karl Johangatan 5, bara ett glassuget barnskrik bort från storebror Kampanilen.
– Det blir hantverksmässigt gjord gelato i olika smaker. En del av sortimentet blir permanent och andra smaker kommer att variera efter säsong och råvarornas tillgång, meddelar Kalle Bengtsson mitt i byggkaoset. 

 

"Detta blir ett sätt för oss att kunna möta efterfrågan på Konditoriet"

 

Glasskiosken är under uppbyggnad och ambitionen är att öppna upp under slutet april eller i början av maj, lagt tillas dess att vårsolen lockar med en mer permanent närvaro på himmelen.
– Skriv att vi öppnar i slutet av april, så sätter vi lite press på gubbarna, säger Kalle skämtsamt högt så att kollegorna i lokalen hör honom tydligt. 

Utöver glass kommer det även att finnas ett välbeställt utbud av egenproducerade chokladpraliner och små säsongsbetonade konstverk i choklad. Chokladverkstaden har tidigare haft sitt säte på Kampanilen men framöver kommer praliner och diton att tillverkas tillsammans med gelaton i den nya lokalen.
– Vi har lite växt ur den gamla lokalen, så detta blir också ett sätt för oss att kunna möta efterfrågan på Konditoriet, avslutar Kalle innan han åter beger sig in i den halvfärdiga kiosken bland kakelplattor och byggdamm. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 04, 2023.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens senaste hotellkomplex, ute på Lindholmen, ligger restaurang Fei. En kinesisk tillflyktsort med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Byggherren till fastigheten som restaurangen och hotellet ligger i är den kinesiska biltillverkaren Geely, mångårig ägare till Volvo. Med en ambition om att skapa en kinesisk restaurang i absoluta toppklass, öppnade ägarna upp plånboken på vid gavel och importerade både stora delar av inredningen, samt några enligt utsago, riktigt vassa kinesiska kockar.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.