Kakan: "Fantastisk kampanj... för alla utom tjocka"

11:54 30 Jan 2017

Kakan Hermansson sågar klädkedjan Monki.

Inför SS17 lanserar klädkedjan Monki två kampanjer, en med badkläder och en med underkläder, med helt oretuscherade bilder. På sin blogg hyllar Kakan Hermansson initiativet.  

"Jag kan inte annat än praise the lord för den här sortens bilder, och vad dom förmedlar. Koola personer, så vackra och en bra blandning kroppar där många känner sig representerade (ja, det handlar fortfarande om representation i denna vita och smala värld)", skriver hon.

Men längre ner i inlägget skriver hon att hon varit i kontakt med reklambyrån som ligger bakom kampanjen och frågat vilken den största storleken bad- och underkläderna finns i. Svaret blev Large, vilket gjorde henne upprörd.

"Det här är inte en inkluderande kampanj. HUR SVÅRT ÄR DET ATT GÖRA BAD OCH UNDERKLÄDER I STORLEK XL OCH STÖRRE? Det är pinsamt att utge sig för att vara radikal och missa det uppenbara, utge sig för att vilja ändra på normer och sen ändå va så sjukt normativ", skriver hon.

Uppdatering: Efter att artikeln publicerades skickade en representant för Monki följande mejl till Nöjesguiden.

"Att inte retuschera modellerna i vårens bad- och underklädskampanj är ett nytt steg i ett pågående arbete för att stärka tjejer, vilket har varit en del av Monki sedan starten för 10 år sedan. Att ligga i framkant inom dessa områden kräver ständig självrannsakan och vi arbetar hela tiden för att utvecklas och bli bättre. Frågan om size range är en av sakerna som vi vill förbättra. Idag har vi en size range som spänner upp till L. Vi har en siluett och en passform som passar många, men vi är också lyhörda för det faktum att våra kunder har framfört önskemål om utökade storlekar. I samband med vårt 10-årsjubileum i höstas tog vi beslutet att utöka med XL på större delen av sortimentet. Det kommer börja säljas med start hösten 2017”.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!