Julklappsguide för gamers 2023

09:54 11 Dec 2023

Spelredaktören räddar julen med hårda paket. 

Spelkonsoler

Playdate 
Pris: 2 000 kr
Senaste års märkligaste spelkonsol är lika gullig som den är onödig. Främsta säljargumentet är en vev samt en öppen utvecklarplattform som låter vem som helst skapa - och släppa - egna småspel. En otroligt charmig samlarpryl.

Powkiddy RGB30 
Pris: 900 kr
Kinesiskt tillverkade retrokonsoler är en marknad som har exploderat senaste åren - och PowKiddys RGB30 fyller med sin kvadratiska skärm en liten nisch i utbudet. En relativt billig maskin för den som vill fördjupa sig i spelhistorien.

Tangentbord

HyperX Alloy Origins 65
Pris: 1 190 kr
65%-tangentbord är ett växande segment, samtidigt som musmattorna blir allt större. Alloy Origins känns trevligt under fingrarna och är både subtilt och smakfullt (något som inte går att säga om alla gamingprylar där ute).

Steelseries Apex 3 TKL 
Pris: 700 kr
Apex 3 TKL är ett budgetalternativ som inte känns billigt - och dessutom erbjuder en oväntat välkommen feature i sin vattentålighet. Vi är trots allt alla klumpigare än vad vi vill erkänna. Vill du slippa numpad och inte korsa tusenkronorsgränsen är det här ett alternativ.

Möss


HyperX Haste 2 Wireless
Pris: 999 kr
Haste 2 är en trådlös mus med bra batteritid och en riktigt skön utformning (den ligger fantastiskt i handen) som passar nästan alla spelare. Extra plus för att musen levereras med grepptejp!

Steelseries Aerox 3
Pris: 449 kr
Aerox 3 måste räknas som en av instegsmössen för den annars fantastiska Steelseries-lineupen - men det behöver inte vara en negativ sak. En ultralätt, snabb och tålig mus som funkar i de flesta lägen.

Handkontroller


Xbox Wireless Controller & Headset - Starfield

Pris (Controller): 879 kr
Pris (Headset): 1 490 kr
Bethesdas Starfield lanserades med dunder och brak i år - och med det också två limiterade produkter i form av en handkontroll och ett headset. Lyckas du få tag på någon av dessa till jul - SLÅ TILL! Snyggare prylar går knappt att få tag på.


Backbone One

Pris: 1 499 kr
Haka fast din mobil i Backbone One och gör ditt stationära spelande bärbart! Det här är en ruskigt bra uppfinning som funkar superbra tillsammans med exempelvis Xbox Gamepass. 

Hörlurar


Steelseries Arctis Nova 3

Pris: 1 100 kr
Nova 3 är ett bra budgetalternativ för den som söker ett trådat (USB och 3,5mm) headset. PC-användare har fördelen att kunna använda Steelseries egen mjukvara för att styra upp ljudet.


HyperX Cloud 3 Wireless

Pris: 1 679 kr
HyperX fortsätter att leva upp till sin högt satta standard för hörlurar i prisnivån mellan 1000-2000 kronor. Den trådlösa trean är ingen revolution - men med fantastisk komfort och riktigt bra batteritid är det här en given vinnare.


Sony INZONE H5

Pris: 2 000 kr
Sonys H5-lurar är rätt så mycket billigare än storebror H9, men erbjuder ändå en bekväm och gedigen upplevelse (och ser samtidigt riktigt bra ut). “Spatial sound” och hyfsad batteritid är två andra säljargument.


Sony INZONE H9 

Pris: 3 500 kr
För den som har råd och känner att hörlurarna måste matcha Playstation 5-konsolen är H9 ett riktigt bra alternativ. Lurarna är bekväma, lätta och har hyfsat bra brusreducering. Prislappen är egentligen det enda negativa.


Sony INZONE Buds

Pris: 2 790 kr
För den som föredrar in-ear-lurar framför alternativen kan Sonys nya Inzone Buds vara ett trevligt alternativ. Buds är stiliga, välkontrollerade och har brusreducering som funkar fint. Ett minus för att de inte verkar gå att ansluta till Apple-produkter.


NZXT Relay Headset

Pris: 1 000 kr
Relaylinjens headset är ett trådat sådant som ser bra ut, låter trevligt och sitter skönt mot öronen. Mikrofonen är helt okej och basljudet hade gott kunnat erbjuda lite mer tryck, men överlag är det här ett väl fungerande par hörlurar.

Mikrofoner


NZXT Capsule Mini & Boom Arm Mini

Pris (Capsule Mini): 700 kr
Pris (Boom Arm Mini): 799 kr
För dig som inte behöver en studiomikrofon men ändå vill ha rent ljud, snygg design och en plånbok som inte är fullständigt tömd är Capsule Mini ett bra alternativ. Tillsammans med den lilla boomarmen är det här en liten och clean mik-lösning.

Musmattor


SkyPAD Glass 3.0 - XL 

Pris: 1 190 kr
När allt annat är uppgraderat och klart vill du förmodligen inte sitta där med en rutten tygtrasa till musmatta. SkyPAD levererar glasplattor snarare än musmattor - och även om det är en invänjningsperiod så känns det här otroligt lyxigt. Glöm inte att köpa skates till din mus bara!

Högtalare


Muvo Go Portable Player

Pris: 999 kr
Bluetooth-högtalare kan man aldrig få nog av, särskilt inte om de håller Muvo Go:s kvalitet. Den är snygg, vattentät, har 5.3-bluetooth och möjligheten att koppla samman flera högtalarenheter gör det här till en vinnare i segmentet.


Creative Pebble Pro PC Speakers

Pris: 999 kr
Med sin speciella, rundade design och otroligt enkel installation är Pebble Pro-högtalarna något du kopplar in och sedan bara njuter av. RGB-belysningen är smakfullt gjord och ljudet helt okej.


NZXT Relay Speakers & Subwoofer 

Pris (Speakers): 2 500 kr
Pris (Subwoofer): 1 500 kr
NZXT:s Relay-serie levererar generellt hög standard till relativt lågt pris, och deras högtalarpaket är inget undantag. Högtalarna tillsammans med subwoofern ger ett ljud med grymt djup - och så ser de riktigt bra ut också. Missa inte att högtalarna ansluter med RCA och 3,5mm!

Skärmar


AOC Gaming 27G2SPAE/BK  
Pris:  3 495  kr
Med snabb uppdateringsfrekvens, låg responstid och full HD IPS-panel är AOC:s 27-tummare en kompetent skärm till ett riktigt bra pris. En perfekt gamingskärm för den med lite tajtare budget - eller för fylla upp som vass sekundärskärm.

Övrigt


SkyPAD Sora Armsleeve

Pris: 249 kr
En slags strumpa för arm och hand, är det verkligen något du behöver för att kunna spela spel? Nej egentligen inte. Men om du skulle ha en musmatta av glas (till exempel från SkyPAD!) kan det vara en otrolig bonus. Lätt, sval och faktiskt riktigt bekväm.


Drakar och Demoner 

Pris: 498 kr
“Sveriges första och största rollspel” är tillbaka i nyutgåva - och den är helt fantastisk, oavsett om du är ny eller gammal i rollspelssvängen. Nybörjaren kommer ha lätt att komma in i spelet och gammelrävarna kommer drabbas av grav nostalgi. Stort plus för den fina designen.


Tobii Eye Tracker 5 

Pris: 2 500 kr
Tobiis ögonspårarteknik är verkligen superhäftig, om än extremt nischad. Lättinstallerad, sätt bara fast den på eller under din datorskärm, och billigare än en VR-hjälm, men med liknande känsla när den används. Alla simulatorfans där ute borde verkligen kolla in det här!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!