Foto: Linnea Sundemo

Josefin Eklund och Vita Bergen i gemensam utställning

10:55 25 Mar 2019

Musik möter neon när det konstnärliga paret intar Fotografiska Studio Live med utställningen Sparkle Sparkle.

Josefin Eklund är neonkonstnären som imponerade så starkt under 2018 att hon tilldelades Nöjesguidens Göteborgspris i kategorin Konst. I april finns det nu möjlighet att se hennes konstverk på Fotografiska Studio Live där hon ställer ut tillsammans med sin partner William Hellström. William har artistprojektet Vita Bergen som han är singelaktuell med under våren, bland annat med låten Falcons som är ett gemensamt projekt med Josefin som är med och sjunger. 

Utställningen Sparkle Sparkle har premiär den 11 april och visas sedan i en månad framåt. Den består av fem verk totalt varav fyra är tavlor med blandmaterial av neon/glas/dolomit/lösningsmedel/akryl. Dessutom visar de ett större objekt i neon och plexiglas. Josefin och William berättar att de vill förmedla en känsla av tillhörighet och gemenskap med utställningen.
– Vi vill sprida värme och färger till vår omvärld. Det finns en tyngdlöshet i kontrasten mellan den dansande ljusavgivande gasen i neonrören och den fasta beständiga bakgrunden. Det fristående objektet symboliserar en enhetlighet, det vi vill tro på. Glasrör som fylls av elektricitet och sprider reflektioner mot det genomskinliga plexiglasets ytor. Konst kan vara avskräckande men det kan också vara inkluderande, i denna fas i våra liv vill vi fokusera på det som är fint och vackert med mänskligheten. Man får inte sluta tro på människan.

Josefin har tidigare ställt ut i Göteborg och Stockholm, men även internationellt under välkända och prestigefyllda Art Basel. Under 2018 hade hon fullt upp med samarbeten med Google, New Balance, Absolut Vodka och Warner. Vita Bergen har tre singlar totalt som släpps nu under våren varav Falcons var den första. Dessutom åker han på en USA-turné och gör ett stopp på Konstbiennalen i Venedig i maj där han spelar tillsammans med Josefin. Efter att Sparkle Sparkle visats på Fotografiska åker även den vidare, närmare bestämt till Art Basel i Schweiz. 

Sparkle Sparkle har premiär på Fotografiska Studio Live den 11 april.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!