Joel Ighe: En skön person

15:21 24 Jan 2017

På Stockholmspriset delade Nöjesguiden tillsammans med Newcastle Brown Ale ut ett hederspris till en skön person. Motiveringen löd: Priset tilldelas en person som visat att man kommer långt med ett leende, i detta fall så långt som 397 km. En av nattens gladaste kirurger som med sin fingerfärdighet, trevlighet och livsbejakande instagrambilder kvalificerar sig som en riktigt skön person.

Vinnaren blev ingen mindre än Joel Ighe och vi har självklart tagit kort snack om hur det är att vara en av Stockholms skönaste personer och hur han hanterar den eventuella hybrisen.

För två år sedan vann du årets glädjespridare i Göteborg och nu årets sköna person i Stockholm. Hur blir man en av Sveriges bästa personer?
– Man svarar inte seriöst på en sådan fråga.

Och hur kändes det att vinna?
– Det är faktiskt jättekul att få ta emot pris, och man får ju en massa likes när man lägger upp bilder på sig själv med blommor och diplom. Sedan blev jag självklart väldigt överraskad också, när jag vann priset i Göteborg förra gången hölls det ingen gala och det var ju väldigt mycket tråkigare.

Det ryktas om att du höll upp diplomet stolt och skreksjöng till Känn ingen sorg för mig Göteborg på efterfesten. Hur skulle du agera ifall du bli vald till USA president?
–  Ja, det stämmer ju. Jävla rolig kväll alltså! Först skulle jag låta ett hologram av Gil Scott Heron uppträda på installationsceremonin, sen skulle jag försöka bli kompis med Beyoncé och sånt där. En ministerpost skulle gå till Akon. Sen borde man ju förbättra världen, typ skrota kärnvapen och sluta döda människor. Och avskaffa alla jobbiga säkerhetsrutiner på flygplatser. Sen skulle jag ganska snabbt avsätta mig själv också, hoppas jag.

Vad skulle du vilja säga till Stockholms oskönaste person?
– Ossian Melin från Olika Personer har ju inte direkt blivit ödmjukare sedan hyllningen i DN kultur. Men till honom har jag nog inget att säga längre.

Här hittar du alla vinnarna och här kan du se bilderna från efterfesten. 

 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!