Jocke Berg släpper en smyckeskollektion med Efva Attling

08:41 6 Sep 2019

Den tidigare frontmannen i Kents kollektion är det första samarbetet inom det nya undervarumärket The Högdalen.

Planerna på ett samarbete mellan Jocke Berg och Efva Attling började gro redan för tio år sedan då Efva Attling under en Kentkonsert noterade sångarens intresse för smycken, men då tog musiken all tid för Jocke Berg.

Ett nedlagt band och en vattenskadad studio medförde emellertid att tiden plötsligt fanns, och nu släpps den första delen av Jocke Bergs smyckeskollektion. 
– Jag tycker att den tekniska delen är väldigt intressant, säger Jocke Berg själv om samarbetet.
– Att se en sak som tog mig tio minuter att rita, men som är enormt svår att tillverka i metall. Det är mäktigt. Det är väl också det som skiljer att göra smycken från att göra musik. I musik är det ju så löst, där är det bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra. Sen om det blir bra eller inte, det är en helt annan sak. 

Är du nöjd med resultatet? 
– Det blev till och med bättre än vad jag hade hoppats på och förväntat mig. Med musik får man nöja sig om det blir typ 80 procent så bra som det lät i huvudet, så det är en ny och jättehäftig känsla.

Hell key pendant.

Del ett av Jockes smyckekollektion för The Högdalen består av delarna Arc, HMRD, Fleur, Hell key, Raa, One och Clef, en del av dem i limiterad upplaga. Samtliga smycken finns att köpa online.

Arc brace.

The Högdalen, som är ett undervarumärke till Efva Attling, är en kreativ hub med kommande samarbeten inom konst, möbler, accessoarer, mode, foto och smycken. Mellan den 6-10 september finns det även en pop-up på Bellmansgatan 26 i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!