Foto: Adrian Pehrson.

Jinders travhörna är tillbaka

Redaktion 11:45 24 May 2021

Förra årets livesända travhörna återkommer under Elitloppssöndagen 2021. Men inte nog med det, detta år öppnar även en fysisk travhörna. 

Varje år följer miljontals svenskar årets stora travhändelse Elitloppet. Utöver de ordinarie travsändningarna i TV4 och ATG Live tillkom förra året en på papperet något oväntad satsning i form av en livesänding kurerad och programledd av Josefine Jinder. Men om man skrapade lite på ytan var det egentligen inte så konstigt. Precis som många andra upptäckte Josefine Jinder sitt travintresse under förra året när morbror Janne tog med henne till Solvalla, och det har inte direkt blivit mindre under pandemin. 

Förra gången du gjorde travhörnan var ditt intresse för sporten relativt nytt. Har det hållit i sig?
– Alltså vet du vad, ja! Inte på den nördiga nivån, men jag slås fortfarande varje lördag av hur kul det är. Det piggar upp tillvaron och adderar lite spänning.

Jinders Travhörna sänds under Elitloppssöndagen från klockan 16:30.

Hur mycket kan du berätta om årets travhörna, vilka kommer att gästa denna gång? 
– Det som är så jävla kul i år är att det faktiskt blir en fysisk travhörna, där man faktiskt kan träffa en expert på plats några dagar innan. Det ska bli underbart att umgås socialt under kontrollerade former. Förra året var Travhörnan verkligen riktad till oss noobs, vilket var bra då det öppnade dörren för en hemlig värld för många. Nu kommer man att kunna engagera sig ännu mer och ställa frågor till experter både på plats och via sociala medier. Sen kommer du alla såklart även att kunna följa sändningen live under söndagen.

Under förra årets livesändning lyckades Josefine med bedriften att pricka in samtliga sju hästar i V75-spelt.
– Det var helt sjukt, folk trodde att det var riggat.

Hur har det gått med ditt eget spelande, blir du bättre eller sämre ju mer du känner till om hästarna och sporten? 
– Det blir framför allt roligare när man engagerar sig, sedan går det såklart aldrig som man vill. Men om man har lite koll på situationen blir det en annan nerv inför loppen. 

Nu handlar ju det här inte om artisten Little Jinder, men jag måste ändå få fråga då jag såg på Instagram att du var på väg till en livespelning för någon vecka sedan. Hur var det?
– Det var så himla konstigt, och kändes lite som att jag lekte artist. Jag blev Little Jinder och sjöng lite låtar, sen åkte jag hem. Inget är liksom som det var förut, men det är såklart inte såhär det kommer att vara sen heller. Men i vilket fall som helst var det väldigt kul. 

Vad har du annars haft för dig under pandemiåret? 
– Jag har varit mammaledig fram tills för en månad sedan, och nu har jag suttit i studion och gjort musik till en radioteater för Sveriges Radio. Sen har jag samlat på mig material under hela tiden för en skiva på svenska. Jag känner att jag har varit borta i typ 15 år, men det kanske är så det känns för alla. 

Tillbaka till trav och Elitloppet. Jag lyckades faktiskt sätta förra årets vinnare och kammade hem några lakan. Vilken häst vinner detta år? 
– Jag har ärligt talat inte ens hunnit kolla vilka som springer, men det är precis det vi ska ta reda på under travhörnan på Nytorget och jag tänker medvetet inte läsa på innan det.

Sista frågan, blev det något köp av travhäst? 
– Alltså jag har varit så nära men det krävdes så mycket engagemang. Man kan inte bara dega in sig och sedan backa ur, så funkar det tydligen inte. Däremot så pratas det nu om att döpa ett föl till Minijinder. Det hade varit askul, men vi får se. 

Jinders Travhörna visas söndagen den 30 maj på ATG:s kanal på Youtube, och sänds mellan 17.00-18.30. Den fysiska Travhörnan äger rum på Lykke Nytorget under fredagen 16-18, lördagen mellan 14-16 och söndagen 16:30-18:30.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!