Jenny Wilson hyllar The Latin Kings på Hamburger Börs

14:39 23 Apr 2014


I helgen ser vi Jenny Wilson både på Hamburger Börs och Berwaldhallen.

Nu 20 år efter debutalbumet blev The Latin Kings som första hiphop-akt välkomna att ta sin rättmätiga plats i svenska Hall Of Fame. På lördag sluter imponerande 41 svenska artister upp i en hyllningskonsert på Hamburger Börs, för att ge sina tolkningar av gruppens ikoniska album I skuggan av betongen från 1997. En av dessa artister, kanske den mest överraskande, är Jenny Wilson. En musiker som aldrig kompromissar och som ständigt återuppfinner sig själv.

Ditt namn på affischen är garanterat ett av de mest glädjande men också oväntade. Då undrar vi, vad har du för relation till Latin Kings?
– Det här ska bli jättekul att få vara en del av, jag beundrar många av de som medverkar på hyllningskvällen! Min relation till Latin Kings är ganska mycket baserat på minnen från när de släppte sin första skiva. Minns den som något annorlunda än annan svensk musik dom gavs ut då. Det fanns en fin barnslighet i det, vet jag att jag tyckte.

Du måste ju ha påbörjat din musikaliska bana någorlunda parallellt med Latin Kings och har därför kunnat följa utvecklingen. Hur har den sett ut, från ditt håll?
– Jag var inte alls inne på svensk hiphop då, knappt ens svensk musik överhuvudtaget i slutet på 90-talet. Jag har mer eller mindre alltid dragits åt amerikansk musik.

Vad uppfattar du som The Latin Kings främsta arv?
– Jag tyckte att de var bra på att blanda allvar och humor.

Vad kan du berätta om din akt under kvällen?
– Kommer köra tillsammans med underbara Mohammed Ali, ska bli sjukt spännande!

Vem av de andra artisternas tolkning/hyllning ser du mest fram emot att se och varför?
– Adam Tenstas. Han är en sådan makalös rappare!

Stockholmarna står inför en ofattbar lyx, du spelar i Berwaldhallen med Sveriges Radios symfoniorkester den 25 och 26 april - vad kan vi vänta oss?
– Åh, herregud. Det kommer bli så extremt fett. Dels att få framföra dessa övermäktiga versioner av min musik med symfonikerna förstås, men sedan är ju mitt band med, som består av Micke Häggström på trummor och Sara Wilson på gitarr plus Sabina Ddumba och Melinda De Lange på sång. Dessutom har jag den fantastiske Adam Tensta som kommer att gästa på en av mina låtar, en som aldrig tidigare framförts!

Din skiva "Demand the impossible!" med tydlig politisk ådra som släpptes 2013 omfamnades av både kritikerkår och publik, med t.ex. flera Grammisar som resultat. Hur ska du följa upp det succéåret?
– Ska försöka spela live så mycket som möjligt och så vill jag skriva mer poesi.

"I skuggan av betongen", är en hyllningskonsert av Latin Kings där en rad svenska artister sluter upp. Förutom Jenny Wilson kan du se fram emot exempelvis Adam Tensta, Timbuktu, Looptroop Rockers och Lilla Namo, nu på söndag den 27 april på Hamburger Börs. Biljetterna köper du här.

 

 

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!