Jelly Crystal släpper singeln I Don’t Like Dancing

16:13 7 May 2021

Jelly Crystal är tillbaka med första singeln I Don’t Like Dancing från sitt kommande debutalbum Freak Show. En poplåt som får en att tänka på Supertramp som släpps tillsammans med en sci-fi-video.

Förutom att ha samarbetat med artister som Sibille Attar och Art Alfie har han spelat bas i bandet Vacation Forever där dom bland annat agerat förband till åt Lykke Li och Amason. Vi har pratat med Jelly Crystal om det kommande albumet, varför han inte gillar att dansa och givetvis om den nya singeln I Don’t Like Dancing som släpptes idag, 
– Jag skrevs den på barnens ö förra sommaren. Jag och Shitkid fixade en konsert i ett båthus så gjorde jag den till det giget. Jag skulle bara spela piano och sjunga så var jag tvungen att ha något lättsamt som jag kunde sjunga och spela samtidigt. Jag ville först låta som The Zombies men så blev det ju absolut inte, det slutade istället med att det blev en dansbandslåt?! Och jag gillar inte ens att dansa. Alltså jag har moves.. men dom är inte gjorda för ett dansgolv. Övar fortfarande på house-vispen när jag är ute!

Varför gillar du inte att dansa?
– Jag är så stel. Mina ben jobbar inte med huvudet och armarna jobbar inte överhuvudtaget. Jag tycker också att det är väldigt ansträngande och får ofta ont i fötterna,  det är snyggt att dansa i loafers men inte bekvämt. 

Det släpps även en musikvideo till låten den 13:e maj, berätta om den.
– Ja! Den gjorde jag tillsammans med Astro Film som hade satt ihop världens bästa gäng! Lisa Pyk och Michelle Eismann är en jäkla drömduo som styrde upp en sci-fi rulle. Vi filmade så fina bilder på en restaurang som heter Cassi på Östermalm där jag för första gången offentligt visar upp en dans. Helt solo. Som jag var tvungen att sno från Youtube. Så njut, resten är historia nere vid frihamnen. Jag kan ju hinta om att Gustaf Holtenäs är med på lite rymd och laser. Ganska mycket till och med. 

Du beskrivs som ett experimentellt soloprojekt, på vilket sätt är du experimentell?
Nej men jag vet inte om det är så experimentellt. Jag tror bara att jag inte tänker så mycket ”röd tråd” och då blir det väl som det blir. Men nu när jag tänker på det så har jag använt samma ljud och synthar på exakt alla låtar så att så experimentell vet jag inte om jag är.. Det är vers, brygga, refräng, vers, brygga och refräng på alla låtar, utom typ en. Så om jag har beskrivit mig själv som experimentell så var det nog för att låta cool.

Berätta om albumet Freak Show
– Det blir en skiva med tio låtar. Tre singlar innan albumet kommer i höst. En ganska bra mix av släpiga långsamma låtar och lite svängigare. Jag är väldigt släpig och långsam själv så skivan speglar mig perfekt. Sen är jag typ mer nöjd med titlarna än med själva låtarna, men tycker det är halva grejen. Det blir väl en Freak Show helt enkelt! 

Lyssna på I Don't Like Dancing här.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!