Jamie Oliver gör Scandics sommarmeny

12:43 18 Apr 2013

Superkocken Jamie Oliver har sedan 2009 haft ett samarbete med hotellkedjan Scandic. Vi träffade honom när han var i Upplands Väsby för att lansera den sommarmeny han precis tagit fram.

Jamie Oliver har jobbat med Scandic sedan snart fyra år då hotellkedjan ville hitta personer som kunde manifestera deras värdegrund. Valet föll på den folkkäre engelsmannen vars första uppdrag blev att ta fram en hälsosam barnmeny. Samarbetet har sedan dess utvidgats och sommarmenyn som Jamie har komponerat kommer att serveras på samtliga hotell i Norden med start i juni. Vi frågade hur det var att jobba tillsammans med kockar som inte bara ska replikera rätterna på hundrafemtio hotell, utan dessutom pratar fyra olika språk.

– Matlagning har inget språk, det är universellt, så det innebar inga svårigheter att jobba med folk från olika länder. Gällande rätterna ville jag hitta något vällagat men driftsäkert. Alltså utan alltför många orosmoment, man vill ju att en rätt ska smaka lika bra varje gång man serverar den.

Är det någon skillnad att ta fram en meny för en hotellrestaurang?
– Det är en annan typ av gäst jämfört med en vanlig krog, särskilt affärsresenärerna som bor på veckodagarna. De vill ha något pålitligt att återvända till gång efter gång.

Jamie Olivers sommarmeny finns på alla Scandichotell under perioden maj–augusti.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!