Jag älskar Sveriges bäst klädda mans miljötänk

10:51 10 May 2019

Erik Berg är verkligen nya Greta Thunberg.

I veckan utsågs fotbollsspelaren Erik Berg till Sveriges bäst klädda man av tidningen Café. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad när jag upptäckte att Café låtit Sara Martinsson göra den stora intervjun med honom. Ett roligt och oväntat val. Men det vi ska prata om i dag är pristagarens miljötänk. I intervjun säger han följande om sitt nyvunna intresse för klimatet.
– Mitt samvete håller mig verkligen från att köpa mer kläder. Det är svårt att försvara ett modeintresse så som branschen ser ut, om man samtidigt bryr sig om miljön. De senaste två åren har min konsumtion gått ner drastiskt. Och jag uppskattar verkligen märken som tar ansvar för sin produktion och som tänker på hållbarhet. Som Asket som jag tycker har ett coolt tänk. Eller Fear of God som producerar allt i LA och på så sätt håller sin verksamhet lokal. Det kanske inte går att göra så stora kvantiteter av plaggen och det kanske blir dyrt för gemene man. Men jag tror verkligen att framtiden för modebranschen ligger i att ta hänsyn till miljön. Om inte annat växer efterfrågan på den typen av ansvar från konsumenterna.

Jag måste säga att jag älskar Erik Berg för att han tycker att det är bra att handla närproducerade grejer när de är närproducerade 11 timmars flygresa bort. Och för att han trots sitt påstådda miljöintresse ställer upp som omslagspojke för en tidning vars hela syfte är att uppmana till konsumtion. Kudos till Erik Berg. Alla hjältar bär inte mantel.

Frasse Levinsson finns på Instagram och Twitter.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!