Izakaya Köttslöjd satsar (föga förvånande) på kött från eget charkuteri

16:32 3 Dec 2014

Daniel CrespiDaniel Crespi.

2015 kommer multikrögaren Daniel Crespi att anlända med ett nytt projekt. Izakaya Köttslöjd, med restaurang-Stockholms konstigaste namn, kommer att bjuda på små köttbites i japansk stil från sitt eget charkuteri. Vegetarianer bör alltså satsa sina pengar någon annanstans.

– Vi startade ett charkuteri i Järvsö som heter Köttslöjd, som försörjer alla vår restauranger med kött som korvar och skinkor. Men vi ville ge kötthantverket en egen restaurang också, säger Daniel Crespi som redan driver krogar som Djuret, Pubologi och Tweed.

Izakaya Köttslöjd är planerad att öppna i september 2015, och är så länge är på ritningsstadiet. Men restaurangen kommer enligt Daniel Crespi bli en liten restaurang med plats för 15-20 personer. Maten kommer att serveras omakase, det vill säga att gästerna låter kocken bestämma vad som ska bäras ut till borden.
– Smakerna kommer vara allt möjligt men det blir en liten hemlig restaurang som ser ut som en izakaya och sätter köttet i fokus. Varenda jävel serverar charkuterier, men vi ville göra något annat där det får mer fokus, säger Daniel Crespi.

En izakaya är en japansk sorts krog som ofta används för after work-drinkar, och Izakaya Köttslöjd kommer att ta sin inspiration just från det japanska köket med små bites som serveras nigiri-style, där köttet kompletteras med skaldjur och grönsaker. Men Izikaya Köttslöjd blir, som namnet antyder, inget ställe för vegetarianer.
– De får gå annanstans. Men det blir inte en särskilt grov restaurang utan en mer förfinad sådan, grejorna vi testar är inte butch. Det är inte som Djuret kunde uppfattas i början, utan mycket elegantare.

Men nu har vi inte ens pratat om namnet, varför heter restaurangen Izakaya Köttslöjd? Daniel Crespi menar att det inte alls är särskilt konstigt.
– Det är det som det är, det är det vi på slang kallar hantverket. Det är något som vi tidigare gjort i mindre skala, och det kallas för köttslöjd.

Izakaya Köttslöjd planerar att öppna i september 2015. Och ja, de kommer att servera sake. Fler kommande krogar 2015 hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!