Italiensk picknick på restaurang

13:17 14 Sep 2018

Nyöppnade Walk In The Park vill skapa känslan av äta med sina vänner i en park - fast inomhus.

Att vara en nyöppnad restaurang i sig är inget unikt, men vad det nya tillskottet Walk In The Park bjuder in till är sannerligen det. De hittade en produkt de älskade och ett koncept de brann för som inte liknar något som Göteborg sett innan. Deras vision är att ha en restaurang som både ser ut och känns som att äta middag i en park. Med hjälp av konstgräs, plastträd och en redig dos murgröna förklarar delägarna Elin Fredriksson och Johannes Räfsby på klingande östgötska att de tycker att de har lyckats.
—  Vi hittade den här lokalen i mars och tog över den i maj, och inuti så har vi byggt allting själva från grunden för att få det exakt som vi vill ha det. Namnet kommer ifrån vår inredning, det är en hel park där inne, säger Johannes.
— Vi har lagt marksten, konstgräs, ställt in träbänkar, pergolas, lyktstolpar och golvbrunnar. När du kommer in i restaurangen ska det kännas som att du går ut och sätter dig, fyller Elin i.

Maten de serverar är även den väldigt kompatibel med picknick-stilen. En enda maträtt är det som står i fokus, det italienska brödet scrocchiarella som de liknar vid en ciabatta eller pizza i textur.
— Scrocchiarella betyder krispigt eller krackelering på italienska, vilket beskriver hur den är att äta. Vi vill använda ordet scrocchiarella så mycket som möjligt för att inte förknippa oss med pizza-världen. Men hur vi än gör så kommer folk ändå att tänka att det är en pizza. Eller inte en italienare, för dem är spaghetti spaghetti och tagliatelle är tagliatelle, och detta är ingen pizza. Inte ens i närheten, berättar Johannes.

Det var en av delägarna som först introducerade Johannes för rätten uppe i Mollösund. Då var han, förut försäljare av scrocchiarella till öborna, en leverantör som Johannes hade jobbat med innan.
— Han ringde till mig och sa ”Du, jag har hittat den här grejen med scrocchiarella. Det är helt mind blowing, du måste prova.” Jag tänkte ju att hur bra kan det här vara egentligen. Sen smakade vi och insåg att okej, vi tar den här idén! Där föddes det hela.

Inne i restaurangen kommer de att ha en delidisk full med grönsaker och charkuterier. Tanken är att man ska kunna välja precis vad man vill ha på sin bas, vilket är ett smart drag om man ser till hur svenskarna generellt gillar att äta scrocchiarellans kusin pizza.
— Om man tittar på statistiken över pizzor, så leder de egenkomponerade i Sverige. Det kan vara att det är en capricciosa med ananas eller kebabpizza utan lök, men vi vill kunna ge gästerna friheten att välja själva. Det är bara att gå fram till köket eller delin och säga vad du vill ha, säger Johannes.
— Tanken är att man ska dela på dem. En scrocchiarella är ungefär till två personer, kanske tre om man är liten i maten. Sedan kan man ha en charktallrik bredvid och lägga på vad man känner för och komponera fritt. Det blir en gemenskap kring det, något man gör tillsammans, fortsätter Elin.

Gemenskapsbyggande är en av grundstenarna för ägarna av restaurangen. Totalt är de sju krögare som gått ihop för att de alla trodde på produkten, konceptet och varandra. De vill vara kvarterskrogen som man kilar ner till för lite gött snack, chark och [skrock-ah-rella]. Elin berättar att de vill ha en avslappnad stämning dit alla kan komma som de är.
— Vi vill lära känna alla som kommer in till oss. Det kommer att vara väldigt personligt på Walk In The Park.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 09, 2018.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!