Med sin krog Metró värmde Jocke Heineman upp Skanstull, den del av Södermalm som alltid varit lite purken. Förutom att de lockade folk från hela stan till Söder, kammade de också hem Nöjesguidens Stockholmspris i kategorin bar år 2002. I höst slår Jocke upp portarna till sitt nya ställe Isolé som är beläget i Sophies gamla lokaler på Biblioteksgatan.
[B]Hur kom du in i krogsvängen från början?[/B]
-Jag började i disken på Restaurang STHLM när jag var 17 år och har sedan dess jobbat på olika krogar i Stockholm, Miami och New York som bartender, servitör och dj. Var tidigare delägare i Snaps, Il Tempo och Trash Bar, men har sålt dessa.
[B]Vad är tanken bakom din nya krog och varför heter den Isolé?[/B]
-Att få dit folk som uppskattar bra service, vällagad mat, bra musik samt självklart en trevlig miljö. Namnet bara ploppade upp i skallen en sen natt, det betyder isolerad eller fristående på franska.
[B]Kommer Isolé att bli mer nattklubbsbaserat än Metró?[/B]
-Inredningsmässigt är det ganska stor skillnad. Det är två helt olika miljöer, Metró är trots allt en gammal biograf. Vi kommer ändå att eftersträva samma chosefria proffsighet och mysiga känsla som vi har på Metró. Isolé blir nog lite mer nattklubbsaktigt för att vi har öppet till 03.00. Vi kommer dock ej att ha ett renodlat dansgolv även fast det är dj:s i källaren onsdag-lördag.
[B]Vad kommer det att vara för inriktning på köket?[/B]
-Isolé har samma köksmästare som Metró, Kim Bjälvenäs som tidigare arbetat på bland annat Aquavit och KB. Vi kommer att servera modern svensk mat med franska influenser.
[B]Vad dricker du när du går ut och vad gör du när huvudet värker dagen efter?[/B]
-Just nu dricker jag Stolichnaya Cristal med Bitter Lemon och jättemycket is i ett whiskeyglas. Två stycken Treo Citrus funkar för mig mot baksmälla.