iosef har släppt ny singel och vill bjuda alla på cava

13:37 4 Oct 2019

I somras skulle Frans Walfridsson, mer känd som iosef ha uppträtt på Hotell Nöjesguiden men tappade tyvärr rösten. Nu är rösten tillbaka med en en ny singel och ett nytt klubbkoncept. Vi har pratat med iosef om singeln se på oss nu och klubbkvällen på Under Bron nu på lördag.

Du släppte nyligen singeln se på oss nu tillsammans med Gonza-Ra, berätta om den.
Se på oss nu är den första låten jag skrev till mitt kommande projekt, och den satte på många sätt prägel på vart jag gått soundmässigt. Jag skrev den i Berlin förra våren, och jag har sett fram emot att släppa den sedan dess. Gonzas vers tillkom senare, och gav låten en till dimension. 

Varför just Gonza-Ra?
– Jag fuckar verkligen med Gonza’s sound, och det är såklart en stor del av det, men framförallt för att jag verkligen diggar Gonza som person. Vi har jobbat en del ihop men kanske till störst del bara hängt, så det känns självklart att släppa en låt tillsammans.

Du är även förutom artist även låtskrivare och producent, vad kommer först låten eller musiken?
– För mig kommer nästan alltid själva beatet först. Jag utgår från den vibe beatet ger mig, och skriver utifrån det. Däremot så skriver jag även mycket utan att ha en låt i åtanke, framförallt poesi, vilket ibland leder till låttexter. Det är viktigt för mig att inte sätta upp så tydliga ramar, fokus ska alltid vara på känsla och spontana idéer.

 Berätta om klubben The Holy Mess på Under Bron! 
– Kan man infoga en bild på när Notre Dame stod i eld? Precis så kommer det vara. Nej men skämt åsido! Det är jag, Gustaf, Harun och Aline som kör klubben ihop. Vi kom på idén under Way Out West och har tagit mycket inspiration från Usa och England där vi tar in “hosts” som är med och bygger upp kvällen. Vi vill boka nya artister som vi tror kommer bli stora 2021, och om man som host inte står på bordet får man inte vara med nästa gång. 

Ge oss lite hintar om vad som händer under kvällen.
– Jag kommer köra live, och även Showit kommer blessa oss med sina bängers som Toca och Main Chick.

Har du vilat rösten denna gång? 
– Hade velat kunna svara ja, men nej. Har låst in mig i studion hela veckan och spelat in en massa nytt material. Men rösten mår tillräckligt bra, så det ska nog gå bra.

Såg lite snabbt att en av kvällens dj:s bbygusi skrev att det blir gratis cava till alla, kommentarer på det?
– Vi har absolut köpt cava för en stor del av vårt gage. Kom i tid.

Mer information klubben The Holy Mess hittar du här

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!