INTERVJU: "Nästa Nivå var förrätten" – Jeaff om sin medverkan i webbtvserien

13:59 16 Oct 2014

Jeaff och Sam-E
Jeaff tillsammans med Sam-E från Medina.

Jennifer "Jeaff" Hellqvist är tillsammans med Lokal huvudpersonen i Nästa Nivås tredje avsnitt, coachade av duon Medina. Jeaff berättar hur hon som kvinna i en mansdominerad bransch inte tagits seriöst, och i avsnittet får vi det bevisat hur alla som gjort det misstaget snart kommer att behöva omvärdera sina fördomar.

Nöjesguiden har pratat med Jeaff om Kumlas hiphopscen, om den kommande skivan och hur det egentligen känns när Ametist Azordegan säger att man kan komma att bli Sveriges bästa rappare.


Vad var det som fick dig att ställa upp i Nästa Nivå?
– Jag ställde upp för att det är en ganska stor stor chans. De hjälper en med mycket jobb. Det snabbar upp en process som annars hade kunnat ta mycket längre tid. För att få ögonen på sig.

Du kommer ju från Kumla. Hur ser hiphopscenen ut i där?
– Jag vet inte riktigt hur den ser ut idag, jag bor i Örebro nu. Men när jag bodde där hade vi en ganska tung hiphopscen mellan Kumla och Hallsberg. Vi har ju till exempel Lil Star, som är signad av Anders Bagge som också är från området. Vi hade en tajt cirkel som höll på med musik, men det är klart att det finns många amatörer också, haha!

Hur påverkar Kumla och Örebro dig som rappare?
– Ja, det blir lite annorlunda. Jag har ju växt upp med stockholmsrap, och när jag lär mig om hiphop och hur man ska rappa är det mycket "det här är mina områden". Och jag kan inte sitta och snacka om Stockholm eller Göteborg, jag är inte därifrån. Folk som känner mig kommer inte kunna relatera heller, så det blir ganska nice att jag kan ta med något från Örebro och Kumla. Alla kanske inte fattar, men de från Örebro och Kumla gör det och blir svinglada.

Du verkade lite tveksam i början när du fick höra att du och Lokal skulle vara en duo, varför kände du så?
– Det sjuka var att mitt svar, som de inte tog med, var exakt som Kalles. Jag blev också ganska arg, för då får inte vi samma förutsättningar som alla andra. Vi fick dela tid, det har ingenting med honom som person att göra, det är mer att vi sökte till det här på samma villkor som alla andra.

Blev det någon duo, nu i efterhand?
– Jag kommer fortsätta solo. Jag har en klick i Göteborg som jag jobbar ganska mycket med och där jag är signad, Delli. Vi kanske kan göra en låt i framtiden, men det blir ingen duo.

Ametist Azordegan skrev nyligen i Sonic att du kommer att bli en av landets absolut bästa rappare om du fortsätter? Hur känns det att höra något sådant?
– Ametist är världens tyngsta, hon verkar alltid ha gillat och stöttat mig. Jag visste inte att hon skulle stötta en så mycket, men hon har alltid hjälpt mig med min musik. Det är väldigt tungt att hon tror på mig, det är skitcoolt.

Du var med i Lyckliga gatan nu också, eller hur? Hur kändes det?
– Det var skitkul. Det var som att Nästa Nivå var förrätten och där högg jag in på huvudrätten. De sa inte vilken artist jag skulle göra en låt med innan, men sen var det en jävligt stor upplevelse och jag växte som artist.

Hur var Medina att jobba med?
– Medina, de är bäst. De är så jävla snälla och roliga. Man brukar ju vara fett nervös, men de är jävligt tunga på att ta bort den känslan. Det finns ingen nervositet med dem. De tar emot en så jävla bra och får en att känna sig bekväm med dem, sen så går de vidare och gör så att du känner dig bekväm inför andra. Sami har lärt mig mycket om hur man ska strukturera en text. Förut rappade jag bara, jag kunde i stort sett skräddarsy en text efter ett beat. Nu har han lärt mig att det är enklare att skriva med fyror.

Vad kommer du göra härnäst?
– Nu om några veckor ska jag spela in en musikvideo, sen släpps ju Lyckliga gatan nästa år. Precis innan det kommer jag släppa en singel som heter Tornado, som vi släpper musikvideo till och allting. Efter att Lyckliga gatan släppts kommer jag att släppa mitt album. Det är klart och väntar.

Redo för att njuta av Jeaffs medverkan i Nästa Nivå? Samtliga avsnitt finns här, och hennes och Lokals här.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!