INTERVJU: "Felen man gör nu hindrar en från att göra fel i framtiden" – Lokal om att vara med i Nästa Nivå

12:58 14 Oct 2014

Lokal tillsammans med Jeaff och Medina.

Kalle ”Lokal” Levander är 17 år och kommer från Rågsved. I Nöjesguidens realityserie Nästa Nivå berättar han att han med rappen hoppas kunna ta sitt familjenamn ut ur underklassen, så att hans barn kommer att kunna växa upp med bättre förutsättningar än hans egna. Lokal är en av sex deltagare i Nästa Nivå, och i det tredje avsnittet får vi se honom och Jeaff från Kumla coachas av Medina.

– Jag ville hitta någon typ av plattform att röra mig på så att folk kunde upptäcka mig, säger Lokal när Nöjesguiden ringer upp honom för att prata om Nästa Nivå, framtidsplanerna och varför gröna linjen inte har samma hiphopkredd som röda och blåa.

Rågsved som du kommer ifrån är ju traditionellt känd som en punkförort. Hur är hiphopscenen där?
– Hiphopscenen i Rågsved är fett stor, det är en massa rappare överallt, hela tiden. Det är mycket konkurrens. Men det är inte så många som får sina röster hörda, eftersom scenen inte är lika uppmärksammad som på röda eller blåa linjen. Det är mycket mer mer utstött. Det är mycket mindre fokus på gröna linjen, av någon anledning.

Du verkade lite tveksam i början när du fick höra att du och Jeaff skulle vara en duo. Varför kände du så?
– Jag ville få min chans hela vägen ut. Fokuset skulle ligga på mig, det låter kanske lite egoistiskt men jag ville inte att de skulle ta min chans ifrån mig.

Blev det någon duo, nu i efterhand?
– Jag kommer att köra på solo, det kommer inte bli någon duo, tror jag. Nej.

Hur kändes det att sitta på en pizzeria med Medina?
– Det var en sjuk känsla, men det var coolt. De var trevliga. Men det var lite overkligt.

Hur var de att jobba med?
– Det var jävligt soft. De var skittrevliga och jävligt duktiga musikaliskt. Man lärde sig fett mycket av dem, när vi skrev refrängen till vår låt till exempel. Det har varit en händelserik upplevelse, och jag har lärt mig mycket om vad det innebär att verkligen vara artist. Jag är perfektionist och vill egentligen aldrig göra fel, men Nästa Nivå har lärt mig att felen man gör nu hindrar en från att göra fel i framtiden. Jag har också lärt mig att jag är den enda som kan ta mig dit jag vill. Man inbillar sig ofta att man är maktlösare än vad man faktiskt är.

Vad hoppas du att Nästa Nivå kommer innebära för dig, nu när programmet har premiär imorgon?
– Jag hoppas att det ger mig en plattform, som kan ge mig uppmärksamhet och få upp min hajp. Jag vill få en massa ögon på mig, så att jag kan göra det jag gör, och så att folk ser det.

Vad kommer du göra härnäst?
– Jag har jättemycket planer. Just nu kollar jag på en massa skivbolag, jag har dodgat dem lite nu, sagt att de får vänta. Sedan håller jag på och släpper egna grejer hela tiden. Kanske ska jag göra en EP.

Lokals Nästa Nivå-avsnitt, tillsammans med Jeaff och Medina, finns att se här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!