Inför Åre Sessions: Jireel vill inte prata politik

09:03 7 Apr 2017

Född på den här sidan av millennieskiftet är 17-åriga Jireel egentligen för ung för att få komma in på Åre Sessions. Men det hoppas vi att arrangörerna har löst, för där är det tänkt att han ska uppträda nu i slutet av april.

Jireel Lavia Pereira släppte sin debutsingel som 15-åring och har sedan dess blivit ett av den nya generationens stora svenska hiphop-namn. Han säger själv att han inte orkar prata politik som många äldre rappare gör.
– Jag vill prata om det jag själv går igenom som ungdom. Inte lägga mig i politik och sånt, det är inte min grej just nu. Jag skriver mer om vad som händer i min vardag.

Och det verkar vara efterlängtat. Jireels låt Cataleya har i skrivande stund spelats snart sju miljoner gånger på Spotify.

Låten Snap, där Jireel pratar om hur han inte behöver Tinder eftersom tjejer skickar bilder ändå, har snart fyra miljoner lyssningar.

Nu för tiden jag får bilder som blir skickat till min lur
måste sätta på notiser för din gäri står på tur
ge mig bara 5 sekunder telefonen den blir full
måste radera bilder för minnet börjar ta slut

Jag har din gäri på min snapchat
götten den går klapp klapp

Åre Sessions blir en av hans första festivalspelningar.
– Jag har hört att det är jävligt nice i Åre! Jag ser fram emot det. Fast jag har aldrig åkt skidor, det vet jag inte om jag törs.

I februari släppte han sin EP Jettad och turnerar nu nästan varje helg.
– Jag tänker att det borde vara mycket liv på festival. Folk betalar ju och det är jävligt dyrt, då kommer de hypa oavsett. Det är en annan sak när folk går in gratis. Då kanske de är där utan att egentligen vilja det.

Stad: 
Artist: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!