Det pågår just nu en febril aktivitet på Kocksgatan 52. Sedan en tid tillbaka sitter ett produktionsbolag i kontorslokalerna mot innergården, men nu på fredag utökar de verksamheten med restaurang Indio Kitchen som vetter ut mot gatan.
Vi ringde upp Saurabh Sinha, som jobbar på produktionsbolaget Indio och är involverad i satsningen.
Hur länge har detta varit på g?
– Ganska länge faktiskt, men vi har hållit en lite låg profil. Jag snackar hellre när det är klart, men nu öppnar vi ju faktiskt redan denna vecka.
Vad blir det för typ av kök?
– Inriktningen är på japansk/peruansk mat, även kallad Nikkei. Det kanske låter lite märkligt, men på kartan är det faktiskt inte så långt mellan Japan och Peru. På menyn hittar du allt ifrån sushi till ceviche.
Hur stor är din inblandning?
– Jag är god vän med ägaren och initiativtagaren Mattias Montero och sitter här sex dagar i veckan så oavsett om jag vill det eller inte så kommer jag att hålla till här varje dag
Vad är din roll?
– Jag vet faktiskt inte, men jag är den enda som har gjort det här tidigare utöver köksmästaren Gian Luca Montero, som är en briljant kock och senast kommer ifrån East. Han är väldigt blygsam men fantastiskt grym, han har jobbat mycket i Peru och har även en Cordon Bleu-utbildning.
Indio smyger igång verksamheten nu på fredag under lite lugnare former och Saurabh poängterar att det är ett ställe man går till framför allt för maten, inte för att kröka. Restaurangen är relativt liten också med cirka trettio platser inomhus, och ett tjugotal till på gatan. Öppettiderna är också anpassade för att inte störa grannarna.
– Vi är ganska försiktiga i början. Från lunch fram till 22 från måndag till onsdag, och till 23 torsdag till lördag.
Blir det någon bar?
– Det är 100% matfokus, inga cocktails eller sådant där. Vi vill leverera en så direkt matupplevelse som möjligt.
Indio Kitchen ligger på Kocksgatan 52. Läs även: Damon Rasti öppnar Yuc.
Stad:
Kategori:
Se alla artiklar om: