I’m a facehunter yes I am

Daniel Eriksson 21:23 31 Jan 2008

Yvan Rodic driver Facehunter som sedan två år tillbaka är en av de mest besökta och erkända streetfotobloggarna. I sitt sökande efter nya spännande outfits reser han världen över, och vilken svenne som helst kan bli smått avundsjukYvan Rodic driver Facehunter som sedan två år tillbaka är en av de mest besökta och erkända streetfotobloggarna. I sitt sökande efter nya spännande outfits reser han världen över, och vilken svenne som helst kan bli smått avundsjuk. Frågan är dock om det är så kul som det verkar?
Känner du dig någonsin ensam?
— Mitt liv går från att vara hyper- till antisocialt, och man kan lätt tro att det skulle kännas ensamt, men det gör det inte. Snarare tycker jag det är skönt att spendera tid för mig själv när jag väl får möjlighet.
Du har många bekanta, men få nära vänner, hur känns det?
— Jag tror inte det ena eller andra är bättre, det är bara olika sidor av samma mynt. Förhoppningsvis kan jag återvända till vissa städer med jämna mellanrum, och därmed hålla uppe mina vänskaper. Projektet Facehunter kräver att jag lever på detta vis, och om en förändring en dag behövs antar jag att den kommer naturligt.
Tror du att svenskar använder sig av mode för att tillhöra olika grupper, mer än andra nationaliteter?
— Mode är ett socialt språk. Från Brasilien, till Frankrike och Sverige finns koder som människor använder sig av för att medvetet eller omedvetet få en tillhörande identitet, vare sig det är för att smälta in eller sticka ut. Jag tror inte svenskar gör det mer än andra.

Efter att ha ställt ut sina fotografier på Colette i Paris och La Robe i Berlin kommer Yvans fotoutställning ta sitt första kliv in på skandinavisk mark. Den 9 Januari är det vernissage på Freulein i Malmö, och utställningen pågår till 29 Mars.

/Sandra Hansson
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!