Naiva, dumdristiga och fulla av hybris? Tillåt oss att tvivla. På Gullbringa säteri, vid kusten utanför Kungälv, har Robert Wattjersson, Daniel Johansson, Lennart Krüger och David Tellstedt gjort slag i saken och realiserat en dröm men behållit fötterna på jorden. Robert svarade på våra frågor.
Hur startade Hybris?
– Hybris föddes genom ett genuint ölintresse i kombination med att skapa något lokalt i en fantastisk omgivning. Bryggeriet ligger mellan Kungälv och Marstrand på anrika Gullbringa säteri så där stormtrivs vi verkligen.
Vad kännetecknar en bra öl?
– Balanserad men samtidigt med sin egen karaktär.
Vilken är din favoritöl just nu?
– Min favoritöl länge har varit Omnipollo Nebuchadnezzar så det får bli den.
Vad är det roligaste med att driva ett mikrobryggeri i Sverige idag?
– Att det finns ett genuint engagemang i ens omgivning som vill veta mer - att lokalt och närproducerat lockar år väldigt kul och påtagligt i alla olika sammanhang.
Än så länge hittar man bara er öl i Kungälv och på Marstrand, när kan man få Hybris i Göteborg?
– Hybris kan man beställa såklart via Systembolaget till Göteborg också - men givetvis tycker vi att Göteborgarna förtjänar lite mer Hybris på ölhaken så det får vi se till att lösa.
Om du inte får säga ditt eget, vilket tycker du är Sveriges bästa bryggeri just nu?
– Den var svår - får fundera på den ;)
Vad ser ni mest fram emot på Nöjesguidens ölmässa i Göteborg?
– Träffa gött folk och förhoppningsvis överraska en och annan.