Hovet uttalar sig om svenskarnas favoritpizzor

13:04 28 Dec 2016

Kan kungaparet ha gjort capricciosa till stockholms mest beställda pizza?

Nyårsdagen, årets mest populära pizzadag, står för dörren. Därför har Onlinepizza tagit fram statistik över vilka pizzor svenskarna beställer mest. Det är föga förvånande kebabpizzan som är svenskarnas favorit. Andraplatsen knips av Vesuvio, medan Capricciosa tar bronsplatsen. Tittar man på Stockholm ser det däremot annorlunda ut. Där är Capricciosa den mest populära pizzan.

Att capricciosan är stockholmarnas favorit talar till schablonbilden av stockholmaren som lite finare i kanten än människorna på landsbyggden. Eller att kebaben är äcklig i Stockholm. Nåväl, tidigare i år gjorde kungen och drottningen ett omtalat besök på en pizzeria i Småland. Kungaparets beställning av varsin capriccciosa blev en stor snackis i samband med det. SVT spekulerade till och med i om de åt varsin capricciosa och kebabsallad. Jag tog kontakt med hovets informationschef Margareta Thorgren för att se om stockholmarnas pizzaval kan ha influerats av kungaparet.

Först svarade hon inte i telefon. Sedan skickade hon två identiska sms där hon bad mig messa istället, varpå jag ringde igen. Då svarade en märkbart irriterad Margareta Thorgren att hon ju bett mig smsa. Jag bad så hemskt mycket om ursäkt och skickade smset nedan. 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!