Hotell Nöjesguiden firar tio år

Redaktion 09:58 31 Jul 2023

Det officiella festivalhotellet flyttar återigen in på Scandic Göteborg Central under Way Out West. 

Varje festivalsommar sedan 2013 har Nöjesguiden som tradition gått ihop med Scandic för att gemensamt skapa Hotell Nöjesguiden. Detta år kommer inte att utgöra något undantag, utan precis som förra året blir Hotell Nöjesguiden en officiell del av Way Out West. De boende på Hotell Nöjesguiden bjuds tillsammans med övriga gäster på allt ifrån exklusiva spelningar med artister till upplevelser inom mat och dryck.

Festivalhotellet är Scandic Göteborg Central som ligger ett stenkast ifrån Göteborgs centralstation. Förutom att fungera som ett boendealternativ kommer hotellet även precis som förra året att husera en Stay Out West-scen vid sidan om andra happenings. För att boka rum på Hotell Nöjesguiden använder du koden HOTELLNG på Scandics officiella hemsida. 

Givetvis kan du besöka såväl dagsfesterna på hotellet även om du inte bor där. Dessa arrangeras på takbaren Above mellan 13-17 varje dag. Därefter går bussar till festivalområdet i Slottsskogen. Inträdet är gratis med först till kvarn gäller. Är det fullt så är det fullt. 

Som om detta inte vore nog flyttar även STIM sitt studiokoncept STIM Music Room till Göteborg under hela perioden. Är du låtskrivare, artist eller något däremellan går det alldeles utmärkt att boka denna via STIM:s hemsida. 

Under nattetid tar Way Out West över hotellets black box Grand Container som då blir en av de större Stay Out West-scenerna. Scandic Göteborg Central ligger på Vikingsgatan 7, ett stenkast ifrån Göteborgs Centralstation. 

Du hittar schemat för såväl dagsfesterna som Stay Out West-spelningarna tillsammans med artistintervjuer löpande på ng.se/hotellnojesguiden.

FAKTA SCANDIC GÖTEBORG CENTRAL

Göteborgs senaste tillskott på hotellmarknaden förfogar över 451 rum och totalt 1 225 sängplatser. Det öppnade officiellt den 12 juni 2022.

Ute på den grönskande takterrassen Above öppnar Göteborg upp sig med en fantastisk utsikt över älven, hamnen och läppstiftet.

Scandic Göteborg Central är platsen för de stora konferenserna och eventen. Det största mötesrummet, med sina sex meter i takhöjd har plats för 900 sittande gäster och 1 000 stående. 

Rummet kan även delas upp i tre separata mötesrum. I möteserbjudandet finns ytterligare 16 mötesrum för mångsidig användning med funktionella mötesbord för små och stora möten.

Från Scandic Göteborg Central har du promenadavstånd till shopping i Nordstan och till stadens kullerstensgator med kaféer och små butiker runt Avenyn. Hotellet ligger nära centralstationen och därifrån tar du dig enkelt med spårvagn till nöjen så som till exempel Liseberg och Universeum eller med flygbuss till Göteborg Landvetter Airport.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!