FOTO: Max Nordanåker

Hotel Duxiana blir The Duxiana

09:36 22 Apr 2022

Vill utgöra en hubb för lokal kreativitet. 

På Mäster Johansgatan 1 får Malmö ett nygammalt tillskott både på hotell- och restaurangkartan när Hotel Duxiana slår upp portarna efter en tids renovering och blir The Duxiana. Den nya satsningen kommer att ha restaurang och bar men också satsningar på den lokala design-, musik- och konstscenen.
– Vi vill att det blir en hubb för lokal kreativitet och kultur, säger Maria Putak, General Manager på The Duxiana.

Redan nu finns inplanerade samarbeten och event som rör sig kring den lokala design-, musik- och konstscenen.
– Vi har hållit på att snickra ihop en eventkalender. Vi har möjligheter att ta influenser från hela världen. Vi har en bakgrund inom möbeldesign och många av de samarbetena vi kommer ha kommer röra sig mycket kring inspiration, kreativitet och kultur. Det kan vara allt från mingel till workshops där man kan komma hit och bli inspirerad av vår omgivning och omhändertagen av oss. Hela den här livfulla hubben som vi vill skapa genomsyrar också vår kommande eventkalender, säger Maria Putak, General Manager på The Duxiana och fortsätter:
– Tanken är att det ska hända så pass mycket i huset att du blir inspirerad, men aldrig så mycket att du blir irriterad.

Det låter som en fin balansgång.
Ja, det är det! Men vi tror att vi ska kunna klura det. Vi vill att det blir en hubb för lokal kreativitet och kultur, men att det alltid ska finnas en röd tråd av kvalité. Det är det vi försöker skapa.

Restaurangen på The Duxiana kommer att vara öppen för allmänheten. Det kommer finnas plats för 50–70 personer i restaurangen och det kommer finnas plats för ytterligare 30–40 personer på The Duxianas terrass. På vardagarna kommer frukost, lunch och middag serveras och på helgerna kommer även brunch serveras. Även baren kommer att vara öppen för allmänheten.
– Du ska också kunna ta en enkel rätt i baren med ett krispigt, kallt glas vin. Vi vill verkligen att hotellet som mötesplats ska vara igång dagen – du ska alltid känna dig välkommen och det ska alltid finnas bra service och riktigt god mat med tillbehör, säger Putak och fortsätter:

– Det ska finnas en bra vinmeny med en mix av det traditionella och moderna. God kvalité och ett bra hantverk. Vi har satt ramarna för vad vi vill göra, men jag tycker det är viktigt att teamet får vara involverade och teamet kommer på plats först i början av april, så exakt i detalj vad vi kommer ha på menyn kommer vi börja fokusera på då. Men det kommer exempelvis finnas en riktigt bra råbiff, en riktigt bra råraka med löjrom och vi ska försöka ha riktigt hög kvalité på våra grejer.

Dux är ett företag med sina rötter i Malmö. Sedan 1926 har företaget tillverkat sängar och idag säljs deras sängar i över 40 länder världen över. Maria Putak vill att de internationella influenser som Dux besitter inom organisationen ska tas tillvara på, men menar samtidigt att man vill satsa på lokala producenter när det kommer till mat och dryck.
– Vi är ett Malmöföretag som blivit globalt och de influenserna som finns inom företaget från hela världen är något vi vill ta med oss in i restaurangen.

– Malmö är en fantastisk stad och Skåne är en underbar plats när det kommer till mat och dryckesimportörer – här finns så många fantastiska arbeten som vi ger oss i kast med. Det är superviktigt för oss.

Varför tycker du att man ska besöka The Duxiana?
För att det kommer vara så otroligt härligt att vistas i denna typ miljö! För att möta människor och veta att man får ett högkvalitativt bemötande. Och för att det kommer bli härligt!

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.